167.000 Vlamingen hebben recht op terugvordering boete autokeuring

Autokeuring. Photonews

Uncategorized

Aantal asielaanvragen zit in de lift

Anton Schelfaut

Het aantal asielaanvragen zit al enkele maanden onverminderd in de lift. Uit de nieuwste cijfers van het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS), die Vlaams Belang-Kamerlid Dries Van Langenhove kon inkijken, blijkt dat vorige maand 3.326 asielaanvragen werden geregistreerd.

In totaal liep het aantal asielaanvragen de afgelopen vier maanden reeds op tot 10.528. Dat is een stijging van 15,5 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Toen werd het hoogste aantal asielaanvragen sinds de immigratiecrisis van 2015 geregistreerd.

“Als de tendens van de afgelopen maanden zich doorzet, zullen we dit jaar afklokken op het grootste aantal asielaanvragen sinds de dijkbreuk van 2015”, waarschuwt Van Langenhove. In die optiek vindt hij het “ronduit verbijsterend en volslagen onverantwoord dat in de acht bladzijden tellende regeerverklaring welgeteld één zin aan asiel en migratie werd besteed”. Alleen al daaruit blijkt dat we van deze regering geen ommekeer in het beleid moeten verwachten, aldus nog Van Langenhove. Terwijl maatregelen die een effect op de instroom zouden kunnen hebben, uitblijven, wordt het al mank lopende terugkeerbeleid nog verder uitgehold.

“Dat het nochtans anders kan, werd – en wordt – aangetoond door een land zoals Denemarken, dat het aantal asielaanvragen eerder al zag dalen tot het laagste peil in twintig jaar”, besluit Van Langenhove. “Zoals gisteren tijdens de bespreking van de regeerverklaring nog eens duidelijk werd, hoeven we van ‘paarsgroen-bis’ helaas geen enkel initiatief te verwachten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen