Illustratieve foto van Gravensteen. Foto Shutterstock.

Illustratieve foto van Gravensteen. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Activisten bezetten boom in Gent

Ruben Notteboom

Het zal niet in de studentenlegendes opgenomen worden zoals de slag om het Gravensteen, maar een groep actievoerders heeft een boom bezet in het bos aan de Sterre in Gent. De Universiteit Gent wil het bos omkappen om plaats te maken voor studentenkamers, maar de actievoerders gaan daar niet mee akkoord.

Een tiental studenten weigert uit de boom te komen. De boomklimmers werden deze ochtend voor het eerst gespot. Ze protesteren tegen de beslissing van de universiteit van Gent om maar liefst vierduizend vierkante meter bos te laten verdwijnen.

Boomklimmers razend over plannen van UGent

Het Agentschap Natuur en Bos had eerder al negatief advies gegeven over dit plan, maar het bestuur van de provincie Oost-Vlaanderen gaf wel groen licht. De UGent wil dus het plan doorzetten, zodat meer studenten in Gent kunnen op kot gaan. Het stijgende aanbod zou ook de prijzen wat kunnen drukken. Maar voor de actievoerders gaat het bos boven alle argumentatie.

“Naast het bos ligt namelijk ook een stuk grasland dat ecologisch zeer waardevol is”, zegt Nicolaas, één van de actievoerders aan VRT. “We vrezen dat dat ook vernield zal worden door de machines die zullen ingezet worden als het bos gekapt wordt.”

Gisteren ook al protesten

Gisteren vonden er ook enkele protesten plaats door het Gentse Milieufront, maar dat ging over een ander stuk bos. Het Gentse Milieufront diende, samen met wat buurtbewoners, bezwaarschriften in tegen de kap van het Heymansbos. Het is onduidelijk of de UGent de plannen zal wijzigen, maar er is en blijft een gigantisch probleem in Gent door het grote tekort aan studentenkoten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

3 gedachten over “Activisten bezetten boom in Gent”

Plaats een reactie

Delen