(Shutterstock)

(Shutterstock)

Cultuuroorlog

Amerikaans ministerie van Justitie neemt maatregelen tegen ouders die schoolleiding terroriseren

Sonja Dahlmans

De procureur-generaal van het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een brief doen uitgaan waarin hij instructie geeft om op hoog niveau maatregelen te treffen tegen intimidatie en dreigementen gericht tegen schoolleiders en docenten.

Volgens de brief is er een verontrustende stijging waar te nemen van intimidatie en dreigementen tegen onderwijspersoneel in het land. Dit zou een reactie van de federale overheid hiertegen legitimeren. Langs de andere kant heeft The Daily Wire juist een aantal zaken aan het licht gebracht die het tegenovergestelde zouden laten zien; ouders die door schoolpersoneel worden bedreigd omdat zij zich keerden tegen onder andere onderwijs van de ‘Critical Race Theory’ op school. Zo heeft in Loudoun County in de staat Virginia een team van docenten een lijst samengesteld met namen van ouders die tot zwijgen gebracht zouden moeten worden. Er werd opgeroepen te infiltreren in de groep van bezorgde ouders en zogenaamde hackers mochten gebruikt worden hierbij. In een Facebookgroep met de naam ‘Antiracistische ouders van Loudoun County’ werden de namen van ouders genoemd die tegen de ‘Critical Race Theory’ zijn of er neutraal tegenover staan. Volgens The Daily Wire zou een van de leden van deze Facebookgroep, de nieuw gekozen procureur-generaal van het district, gesponsord worden door George Soros. In het schoolsysteem van het district werd de afgelopen jaren veel geld geïnvesteerd in onder andere training van het onderwijspersoneel in gelijkheid en onrechtvaardigheid.

Volgens Christopher Rufo, een Amerikaanse conservatieve activist en lid van een conservatieve denktank, zou Merrick Garland de FBI de opdracht hebben gegeven om zich te mobiliseren tegen ouders die zich keren tegen lessen over ‘Critical Race Theory’ in het curriculum van openbare scholen. Rufo schrijft op Twitter dat de brief van Garland volgt na een oproep van de Nationale Vereniging voor Schoolbestuur (NSBA) aan president Biden om dergelijke protesten van ouders te classificeren als een vorm van binnenlands terrorisme. Rufo beschuldigt in zijn Twitter feed de Biden administratie ervan politieke oppositie monddood te willen maken door hun protesten te kwalificeren als nepnieuws en binnenlands terrorisme. De NSBA schrijft Biden dat de intimidatie van ouders vergelijkbaar is met binnenlands terrorisme en haatspraak.

De procureur-generaal van de staat Missouri, Eric Schmitt, noemt in een reactie de brief van de federale overheid smadelijk en een ‘ongrondwettelijke expansie’ van haar federale macht. De federale overheid zou volgens Schmitt haar boekje ver te buiten gaan, omdat zij geen jurisdictie heeft over schoolzaken zoals hoe het curriculum in te vullen of protesten van ouders daar tegen. De instructies van Garland beschadigen volgens Schmitt de vrijheid van meningsuiting van ouders en de mogelijkheid vrijuit van mening te mogen verschillen met elkaar. Door meningsverschillen te kwalificeren als intimidatie of dreiging met geweld, zou de federale overheid een zeer zwaar middel inzetten om ouders die zich zorgen maken over wat hun kinderen leren op school, het zwijgen op te leggen. Senator voor de Republikeinen, Ken Buck, heeft in een reactie laten weten dat volgens hem de federale procureur-generaal, Garland, misbruik maakt van de FBI en het Ministerie van Justitie om ouders hun eerste amendement, het recht op vrijheid van meningsuiting, in te perken. Een woordvoerder van het Ministerie van Justitie heeft laten weten dat het hele voorval berust op misinformatie en dat de federale overheid neutraal is en geen voorstander van een specifieke ideologie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

1 gedachte over “Amerikaans ministerie van Justitie neemt maatregelen tegen ouders die schoolleiding terroriseren”

  1. De ouders zullen moeten kiezen…
    De kinderen van de desbetreffende scholen weghalen en ze zelf onderwijzen of toch blijven meegaan in de stroom van deze walgelijke marxistische hersenspoelende instituten.

Plaats een reactie

Delen