Anne Hidalgo - Afbeelding: Shutterstock

Anne Hidalgo - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Anne Hidalgo in de race voor presidentschap: “Ik wil de eerste presidente uit de geschiedenis van Frankrijk zijn”

Niels Geerinck

Anne Hidalgo stelt zich officieel kandidaat voor de Franse presidentsverkiezingen die volgend jaar plaats zullen hebben. Dat werd zaterdagavond aangekondigd op het partijcongres van de socialisten van de Parti Socialiste (PS). Hidalgo is al 7 jaar lang burgemeester van Parijs.

Op het partijcongres keurde 75 procent van de aanwezigen de kandidatuur van Hidalgo goed. Naar eigen zeggen wil ze meer inzetten op rechtvaardigheid en zal ook klimaatbescherming een groot deel van haar aandacht krijgen. Daarnaast wil ze de huisvestging aanpakken, door de huurprijzen in sommige steden af te bakenen en maakt ze gewag van een universele werkloosheidsverzekering.

“Ik sta voor wat mijn tegenstanders liever niet horen”

Volgens Hidalgo is haar geluid en haar kandidatuur uniek. “Ik sta voor wat veel van mijn tegenstanders liever niet horen. Ik ben een vrouw, links, van buitenlandse origine en ik ben pro Europa”, zo klinkt het. Ze leun ideologisch dicht tegen Lionel Jospin, François Hollande of Ségolène Royal aan. “Ik wil de eerste vrouwelijke president uit de Franse geschiedenis zijn”, zo sloot ze af.

Dat lijkt echter wel een moeilijke opdracht te worden, zo haalt ze volgens de laatste peilingen nipt 4 procent.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Anne Hidalgo in de race voor presidentschap: “Ik wil de eerste presidente uit de geschiedenis van Frankrijk zijn””

  1. Ze maakt geen kans. Ze zou zich achter de “gilets jaunes” kunnen zetten, maar dan nog. De Fransen neigen globaal naar rechts. En Macron maakt de meeste kans, hij wordt op handen gedragen door wie staatssteun kreeg tijdens corona en ook zijn pogingen tot hervormingen worden gesmaakt. Bij rechts krijgt Le Pen zware concurrentie van Zemmour. Voorspelling : Macron wint makkelijk de tweede ronde, gelijk tegen wie. Natuurlijk, nog een half jaar en in die tijd kan veel gebeuren.

Plaats een reactie

Delen