OPINIE. "N-VA, Open Vld en cd&v zijn opvallend mild voor Vooruit en PS"

Conner Rousseau in café 't Hemelrijk. Photo News

Uncategorized

Anuna De Wever: “Het kapitalisme is gebouwd op racisme en uitbuiting”

Anton Schelfaut

Volgens klimaatactiviste Anuna De Wever is het kapitalisme gebouwd op racisme en uitbuiting. “Het kapitalisme is onze ondergang”, waarschuwt ze in een dubbelinterview met professor Paul De Grauwe voor De Zondag.

De Wever meent dat we het economisch systeem moeten herdenken. “Het is door onze eeuwige zucht naar groei dat we alle grondstoffen van de aarde uitbuiten. Het kapitalisme is onze ondergang.”

“Het (kapitalisme, red.) is gebouwd op racisme en uitbuiting”, vervolgt De Wever. “Het westen leeft vandaag in luxe dankzij massaconsumptie op de rug van het zuiden. Een pull van tien euro, is dat normaal? Dat is moderne slavernij.”

Volgens De Wever wordt de klimaatcrisis nog altijd geminimaliseerd, “door álle partijen, zelfs door Groen”. “Dat is het probleem. Wij, de activisten, zijn de enigen die de waarheid spreken, want wij luisteren écht naar de wetenschap.”

Kernuitstap

Verder is de klimaatactiviste het “niet oneens” met professor De Grauwe, die stelt dat de kernuitstap een foute beslissing is. “Het debat wordt inderdaad te emotioneel gevoerd”, erkent De Wever, die naar eigen zeggen niet gelukkig is met de keuze voor gascentrales. “Weet u wat het beste zou zijn? Minder consumeren, zodat we minder energie nodig hebben.”

Ook Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) krijgt van De Wever een veeg uit de pan. “Zuhal Demir is het beste voorbeeld van iemand die de klimaatcrisis compleet minimaliseert, in woorden én in daden”, hekelt De Wever. “Ze voert een hypocriet beleid: enerzijds wel bomen planten, maar anderzijds vervuilende bedrijven zoals INEOS miljoenen euro’s aan subsidies toeschuiven.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

37 gedachten over “Anuna De Wever: “Het kapitalisme is gebouwd op racisme en uitbuiting””

  1. “Wij, de activisten, zijn de enigen die de waarheid spreken, want wij luisteren écht naar de wetenschap.”
    Wat een pretentie heeft dat mens ???
    Welke studies heeft ze gedaan ? Welke diplomas kan ze voorleggen ? Welke wetenschappelijke boeken heeft ze gelezen (en begrepen) ?
    Trouwens “studeren heeft geen zin”, volgens haar, “er is toch geen toekomst”.

  2. Door te brossen/spijbelen leer je zeer weinig op school, laat staan dat je dan in staat bent om wetenschappelijke data correct te interpreteren.
    Maar wat betreft het te veel consumeren, daar ga ik zeker mee akkoord, er is inderdaad een overdaad aan welvaart.
    Maar dat deze noodzakelijk op racisme is gefundeerd is weer een links politieke dogma.
    Als ze er toch zo tegen is, dan zou ze beter consequent zijn, hoe kan een tiener zonder inkomsten dure treintickets naar een klimaattop betalen? Hoe is dat geld verdient buiten het kapitalisme?

  3. Wellicht droomt ze ervan om even rijk te worden als Al Gore, die een van de eerste klimaatmiljardairs kan genoemd worden. We hebben geen behoefte aan deze nieuwe groene extremisten. Veel gezeik van dat mens, dat zich in weelde is opgegroeid.

  4. Anuna, ge luistert selectief naar de wetenschap. Wat u aanstaat dat neemt ge over maar kritiek wordt weg gemoffeld. Het gaat hier duidelijk niet meer om het klimaat maar om extreem linkse praat. Extreem links die totaal geen andere mening verdraagt.

  5. “Wij, de activisten, zijn de enigen die de waarheid spreken, want wij luisteren écht naar de wetenschap.” De uitspraak van alle communisten voorheen met dictatuur, armoede, onderdrukking en neergang tot gevolg. Het kapitalisme is er niet in geslaagd iedereen gelukkig te maken. Het communisme daarentegen is er wel in geslaagd iedereen ongelukkig te maken.

  6. Moet premier Decroo werkelijk ‘in debat’ gaan met die zelfvoldane puber.
    VRT zevende dag.
    De rijpere politiek is voldoende ingelicht en houdt rekening met haalbaarheid.

    Waarvoor is die trut reeds verantwoordelijk geweest? Kleuters een congedag aanbieden?

    Ene graad opwarming na 100 jaar steenkool is marginaal tav het onderliggend natuurlijk proces. Ene graad counteren waarvan men beweert dat dit het onderliggend proces kan tegengaan, is onzin. Dat men gewoon zegt dat er behoefte is aan nieuwe industriële groei.

    Racisme en uitbuiting ?: zelfs nu lopen de Congolezen naar mama China. Ze kunnen het nog steeds niet zelf.

  7. ” Wij, de activisten, zijn de enigen die de waarheid spreken, want wij luisteren écht naar de wetenschap.”
    Wat een pretentie heeft dat kind. Hoeveel (wetenschappelijke) studies heeft ze gedaan ?
    Hoeveel diplomas kan ze voorleggen ? Hoeveel ernstige publicaties heeft ze op haar naam staan ?
    En, oh ja, “studeren heeft toch geen zin, er is toch geen toekomst”. En zij kan het weten.

  8. De mening van een verwend kind. Of heeft ze intussen al wat gestudeerd en een paar universitaire graden behaald? De jongeren nog meer angst aanjagen en ze in een klimaatdepressie duwen. Sommigen denken dat deze planeet binnen 5 jaar gaat ontploffen! Schuldig verzuim: aan alle depressieve jongeren die “geen toekomst meer hebben” met ongetwijfeld een paar zelfmoorden tot gevolg. De jeugd heeft hier in het westen het nog nooit zo goed gehad. Wellicht kan ze met haar marxistische ideeën naar N-Korea verhuizen? Daar is het leven veel beter: minder auto’s (ze zijn er gewoon niet), weinig energieverbruik (de stroom valt daar om de vijf voet uit), minder consumptie (gewoon doodgaan van de honger)….

  9. hoe lang moeten we nog luisteren naar die puistenkop ,haar ouders zijn het mooiste voorbeeld van het profitariaat van het kapitalisme anders lagen ze onder een brug te creperen van de honger

  10. Het is ongelooflijk dat een wicht zoals Anuna zoveel aandacht krijgt. Zij kan kan het goed uitleggen voor een 20 jarige , chapeau ! Maar inhoud, dat is wat anders. Iedereen is verkeerd maar zij heeft de waarheid in pacht. Heeft met veel welwillendheid haar humaniora diploma gehaald en daar is het bijgebleven. Moesten wij zoveel gespijbeld hebben tijdens het jaar, dan konden wij dat jaar waarschijnlijk opnieuw doen. Ik wens door zo iemand niet de les gelezen te worden. Zij is een handpop van diegene die ons huidig systeem, dat welvaart heeft gecreëerd, kapot wil.

  11. Ik dacht dat kennis macht was, nu is het eerder wie ken ik. Niet te snappen dat zo iemand een forum krijgt bij het horen van haar uitspraken. Het is wel duidelijk dat ze door een sector en gesubsidieerde politieke ngo’s gebruikt wordt om bepaalde doestellingen te bereiken, die wel eens het omgekeerd resultaat (meer co2 uitstoot) kunnen hebben, van wat ze beoogden. Als ze zo tegen het kapitalisme is, kan ze altijd vertrekken naar China, Rusland of noord Korea die zich niet aan de co2 uitstoot houden. Ge moet Ziende blind en horende doof zijn om dergelijke uitspraken te verzinnen.

  12. Ik heb het interview gelezen. Naast heel wat infantiele praat wist ze zowaar toch 1 verstandig iets te vertellen.
    De Grauwe stelde dat de kernuitstap een fout was geweest en Anunaatje bevestigde dit zowaar.
    Misschien kunnen de klimaat-activistjes diegenen die verantwoordelijk zijn voor die “foute beslissing” eens ter verantwoording roepen?

  13. Het is daarom dat het communistische China Afrika leegplundert!Anuna is blijkbaar ook niet op de hoogte dat in Myanmar de generaals met medewerking van de Chinezen de kopermijnen leeghalen!In Afghanistan zit er ook het één en ander onder de grond en China heeft daar ook een voet tussen de deur.Het ligt er vingerdik op dat Anuna reeds goed gebrainwasht werd door de adhepten van Ecolo en Groen die eigenlijk crypto communisten zijn!Over massaconsumptie daar weet ons Anuna ook alles.Hoeveel smartphones heeft ze reeds versleten?Op haar Facebook pagina stonden vroeger haar reisjes die ze met het vliegtuig heeft gedaan.Deze werden vakkundig verwijderd nadat het uitlekte.Hypocriet verwend nestje.

  14. heeft da kieken nu ook al een diploma in de economie ? of blaat ze gewoon de extreem linkse agenda van haar manipulatoren na ? met een europees jobke als beloning ?en is communisme dan niet gebaseerd op massamoord en diefstal ? en sinds wanneer is kapitalisme gebaseerd op racisme ? de grootste inkomensongelijkheid zit hem bij de hypercorrupte landen waar zeer weinig blanken wonen .

  15. Zulke onzin heb ik zelden gehoord!Waarom blijven de media zulke prietpraat publiceren?Ook vallen de maskers af:het is een strijd tegen het verdomde kapitalisme waarvan het wicht al gans haar leven profiteert,want nog geen poot uitgestoken,Ik zou haar aanraden om het boek DE KRACHT VAN ATLANTIS(AYN RAND) te lezen,een terecht pleidooi voor het kapitalisme dat de bron is van alle welvaart op aarde,Wellicht is het niveau van dat boek veel te hoog voor het wicht en telt alleen de slogan TERUG NAAR HET COMMUNISME?

  16. Een dagje niet naar school en je kent niets meer? Dan scheelt er toch iets met uw hersenen.
    De meeste mensen zijn al eens keertje paar dagen ziek en kunnen daarna nog vlot volgen. En dan heb je nog de schoolvakanties.
    *is verdienD*

  17. “Wij, de activisten, zijn de enigen die de waarheid spreken”: dit is nou de kern van het probleem. Jaren geleden zeiden de Ned.vmo, de Nederlandse versie van het ALF, het zelfde, en om die reden werd ’n Ned.ambtenaar en Pim Fortuyn vermoord. En Groen zeggen net het zelfde, en de BLM, en Ecolo, en Woke, en PVDA, en LGBTtatata, en ga zo maar door. Al die “activisten” zijn “aars”gevaarlijk. Er is helemaal geen “ruk naar rechts”, nooit geweest, er is opnieuw een extreme ruk naar Ziekelijk Links.

  18. Dat wilt permanent in de kijker staan , haar vele zelfportretten op haar / hem zijn daar een duidelijk bewijs van .
    Zowel de ganse familie De Wever , Luka , mama Katrien hun Instagram staan vol met zelfportretten en reisjes
    # Dat vraag dan nog op haar/ hem fb pagina crowdfunding om haar reisje naar Glasgow te sponseren .
    Pubers 13-14 jarigen worden gemanipuleerd om te spijbelen en de ouders laten dat oogluikend toe .

Plaats een reactie

Delen