Voormalig voorzitterskandidaat Schelfhout over malaise Open Vld: “Iedereen aan boord houden is onrealistisch”

Geert Wilders. Photonews

Uncategorized

Anuna De Wever over klimaatspijbelaars: “Geen zin om op de schoolbanken te zitten voor onbestaande toekomst”

Simon Segers

Onder de Gentse stadshal zijn vrijdag rond 12.30 uur zowat 1.300 à 1.400 jongeren samengekomen voor een nieuwe klimaatmars. Anuna De Wever en andere organisatoren willen met een nieuwe reeks klimaatbetogingen de druk op het beleid opvoeren. De Wever laat ook duidelijk verstaan dat de kritiek op de spijbelaars volgens haar niet gegrond is.

“We verwachten geen tienduizenden mensen zoals twee weken geleden in Brussel”, aldus De Wever. “Dit is een eerste actie op vrijdag. Dit is een start van de mobilisatie. We doen het niet alleen hier (in Gent, red.) maar ook in Bergen, Brussel, Antwerpen en Louvain-La-Neuve.” De organisatie wil door op verschillende plaatsen actie te voeren de drempel laag houden. Toch leeft het onderwerp nog steeds, zeker bij jongeren. “Door corona hadden we een groot probleem omdat we niet konden mobiliseren”, aldus De Wever. “Maar we moeten blijven op straat komen want we gaan onze doelstellingen niet halen.”

Progressieve jongeren

De oproep om vrijdag te betogen komt van een reeks organisaties, maar vooral Youth for Climate trekt de acties. Ook ouderen en sympathisanten sluiten zich aan bij de mars, die rond 12.45 uur vertrekt en enkele honderden deelnemers kon trekken. “De hoofdbetoging is in Gent, omdat we weten dat hier veel progressieve jongeren op straat willen komen”, klonk het bij de organisatoren. Dat de klimaatbetoging jongeren van school houdt, is “een detail” en de kritiek van minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maakt geen indruk op de actievoerders.

Weinig ambitieus beleid

In een interview met VTM Nieuws reageerde De Wever op de verontwaardiging omtrent het klimaatspijbelen.“Als we kijken naar het klimaatbeleid van partijen die kritiek geven op het spijbelen, zien we dat zij helemaal niet ambitieus zijn. Deze jongeren maken zich zorgen om hun toekomst. Het heeft geen zin om op de schoolbanken te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is” , besloot De Wever.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

21 gedachten over “Anuna De Wever over klimaatspijbelaars: “Geen zin om op de schoolbanken te zitten voor onbestaande toekomst””

  1. Zwijg dat meisje toch dood, het onderwijsniveau daalt jaar na jaar en wat de juffrouw of Queer of hoe ze ook genoemd wil worden komt vertellen is om te walgen, wat een niveau

  2. GifGroen Eco-fascisme wordt stilaan een obsessie die het objectief-correct geconstateerde feit negeert dat blijkbaar de beurtelingse afwisselende opwarming en afkoeling onzer planeet al een miljoenen jaren aan de gang zijnd cyclisch fenomeen is.

  3. “Onbestaande toekomst” volgens Anuna, allicht wegens het klimaat. En daardoor zou je niet meer op de schoolbanken moeten gaan zitten … Een soort instant-dood dus, helemaal wegens het klimaat. Hoe onnozel en naïef kan je zijn ? PS : als ze het echt menen kunnen die jongeren ook gaan betogen op woensdagnamiddag of in het weekeinde.

  4. We hebben nochtans ingenieurs en ondernemers nodig die onze economie op een verantwoorde en verstandige wijze moeten doen evolueren. Voor allerhande belastingen uit te vinden moet je dan eigenlijk niet gestudeerd hebben.

  5. Klimaat-waanzin in 1 zin samengevat: zorg ervoor dat er geen toekomst is door alle welvaart & opleiding te vernietigen en jongeren zullen niet geloven dat er nog een toekomst is. Of hoe psycho-Anuna haar eigen voorspelling waarheid wil laten worden.

  6. Foei Anuna! Op de schoolbanken zitten heeft wel degelijk zin! En de jeugd heeft wél een toekomst. Maar als de jongeren van nu zich niet hoeven te vormen op de schoolbanken omdat sommigen in hun enggeestige redeneringen menen dat er geen toekomst meer bestaat, wie gaat dan in de toekomst, die wel degelijk bestaat, de maatschappij vorm geven?

  7. die puistenkop krijgt opnieuw het woord.Verbieden om te spijbelen,de burgemeesters moeten hun rol opnemen en dergelijke luchtverplaatsingen verbieden,dat is ook democratie.Moet die puistenkop niet werken of krijgt die puistenkop een leefloon betaald door werkende Vlamingen.Aan het klimaat kunnen we niet veel doen,alleen vaststellen,het milieu daarentegen,wel.

  8. De toekomst maak je zelf. Geen centen geen complimenten. Niet werken, niet eten.
    Er bij voorbaat de blok op gooien is puur egoïsme, luiheid, erger nog kortzichtige domheid.
    Al die spijbelaars zouden op hun 18e (16e vgs nieuwe stemrecht) een document moeten tekenen dat zij levenslang afstand doen/verzaken aan eender welke uitkering van de overheid…

Plaats een reactie

Delen