CDU-voorzitter Armin Laschet. Foto Shutterstock

CDU-voorzitter Armin Laschet. Foto Shutterstock

Uncategorized

CDU-voorzitter Armin Laschet zet stap opzij

Simon Segers

CDU-voorzitter en Armin Laschet heeft besloten om zijn ambities voor het kanselierschap op te bergen met het oog op een succesvolle regeringsvorming met inbegrip van zijn partij. De Duitse christendemocraten hopen een op een zogenaamde Jamaïca-coalitie met die Grünen en de liberale FDP.

“Wanneer het met andere personen beter gaat, dan graag”, aldus Laschet donderdag in een informatie-uitwisseling van de fractie van de CDU en de Beierse zusterpartij CSU in de Bondsdag. “Eerst het project, dan de persoon.”  De CDU/CSU blijft openstaan om met de Grünen en de FDP te onderhandelen over een Jamaïcacoalitie. Hij noemde de coalitie beter voor Duitsland dan een “verkeerslichtregering” van SPD, Groen en FDP. “Het doel om iets goed voor het land te bereiken is belangrijker dan individuele belangen”, besloot Laschet. 

Impopulaire nieuwe voorzitter

Tijdens de Bondsdagverkiezingen die op 26 september plaatsvonden haalde de CDU/CSU een historisch laag resultaat. Zij werden ingehaald als grootste partij van Duitsland door de sociaaldemocratisch SPD. Volgens experts is de gedaalde aanhang van de partij van Angela Merkel te verklaren door de impopulaire, nieuwe voorzitter Armin Laschet. De politicus kreeg bovendien ook veel kritiek toen hij lachte tijdens een toespraak van de Duitse bondspresident in een door overstroming getroffen gebied, wat zijn reputatie nog meer schaadde.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen