Treinstation Brussel-Noord (Shutterstock)

Treinstation Brussel-Noord (Shutterstock)

Uncategorized

Bank laat lijfwachten personeel begeleiden in Brussel

Pieter Van Berkel

Bank BNP Paribas Fortis laat zijn personeel in de Brusselse Noordwijk met lijfwachten escorteren naar het Noordstation. Dat schrijft Bruzz. Vrouwelijke werknemers zouden zich onveilig voelen in de buurt en vrouwonvriendelijke opmerkingen te horen krijgen.

Verschillende pendelende werknemers van BNP Paribas Fortis, dat een kantoor heeft in het Boréal Building in de Vooruitgangsstraat, klagen over de onveilige situatie in de Noordwijk. Vooral de omgeving om en rond het Noordstation, dat vlak tegenover het kantoor ligt, zou onveilig zijn.

“Het gaat om hangjongeren die bovendien ook opmerkingen maken, vooral naar onze vrouwelijke collega’s waardoor deze zich bedreigd voelen”, zegt Hilde Junius van BNP Paribas Fortis tegen VRT NWS.

Vooral het personeel dat laat moet werken klaagt over de veiligheid. De bank besloot daarom om lijfwachten in te zetten. Deze zijn op alle weekdagen beschikbaar tussen 20u en 22u.

De politie erkent dat de situatie de laatste week op achteruit is gegaan. Men belooft de komende weken extra maatregelen, valt te lezen op VRT NWS.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

19 gedachten over “Bank laat lijfwachten personeel begeleiden in Brussel”

  1. Laat Brussel toch gewoon doodbloeden: weg hoofdzetels, weg Vlaamse administratie en weg regering. Hoe kan het nu dat de hoofdstad van Vlaanderen in het “buitenland” ligt?

  2. Bruzz zou ook eens kunnen vragen voor welke partijen die vrouwelijke werknemers zoal stemmen.
    Ik zou het graag weten want klagen is al te gemakkelijk als men blijft stemmen op wie men stemt.

  3. Mijn vrouw weigert pertinent naar meetings te gaan in Bxl, enkel nog meetings via de computer en dat geldt voor de meeste vrouwen zodat het voor de werkgever geen probleem is. Als ik haar vraag waarom, dan is het antwoord eenvoudig: loop jij eens in de zomer in een gewoon kleedje, zonder hoofddoek, en in de winter met laarsjes door Brussel. De grote aantallen tuig dat de Brusselse straten onveilig maakt is onvoorstelbaar voor mensen die uit normale steden en gemeentes komen, terwijl politici de politie opleggen niets te ondernemen. Als je geen racist bent, wordt je na een bezoek aan Brussel wel heel snel racist.

  4. Als je bij BNPetcetera werkt en lastig gevallen wordt op straat, gewoon een gesprek vragen met je directe overste. Overplaatsing vragen naar een ander kantoor (waarschijnlijk verder weg van Brussel) Erbij zeggen : als ik dat niet krijg wordt ik ziek !

  5. zouden die vrouwen te kort gerokt zijn of te spannende bloesjes hebben waar hun vrouwelijkheid naar voor komen,er is maar één oplossing voor de BNP directie,ipv lijfwachten huren,boerka’s huren zoals wij een kostuum huren.Close zou tevreden zijn met die oplossing,zijn kiesvee komt niet in een slecht daglicht te staan en de vrouwen worden het gewoon om in een boerka te lopen,onze toekomst

  6. @ Koenraad B. Volledig eens met u. Brussel de biotoop van corrupte politiek en (georganiseerde) straat criminaliteit. (Vlaamse) Politici die deze decadente stad, en dito beleid, als hoofdstad behouden en helpen financieren hallucineren, en zijn de objectieve bondgenoten van de Brusselse straatcriminelen. Voor de Brusselse regering, lokale besturen, Politie en gerecht zijn de openbare veiligheid duidelijk geen prioriteit.
    Terloops mocht Paul Magnette op uitnodiging van professor De Vos bij de UGent nog eens komen zeveren over koetjes en kalfjes via een saaie monoloog. Toogpraat aan een Vlaamse universiteit (sic). In de stijl van soaps zoals “Familie”. Kunnen we Professor geen baan aanbieden in Plopsaland dat lijkt mij meer zijn niveau?

  7. Niks nieuws, jaren geleden toen ik voor een bedrijf in de Scheldestraat werkte, hebben we ook veiligheidsagenten voor de deur moeten zetten en ze moesten de vrouwelijke collega’s begeleid worden naar hun auto.

Plaats een reactie

Delen