In beeld: verdedigers Marioepol schakelen tank op gewelddadige manier uit

Schermafbeelding (Twitter)

Uncategorized

Bart De Wever over ultimatum Lachaert: “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”

Anton Schelfaut

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is niet onder de indruk van het ultimatum dat Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert hem stelde. “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”, grapt hij in Wakker op Zondag op de regionale zender ATV.

Morgen loopt het ultimatum dat Lachaert de burgemeester stelde af. In het kader van een afspraak die drie jaar geleden – bij aanvang van de coalitievorming – werd gemaakt, moet in januari een socialistische schepen zijn plaats afstaan aan de liberaal Willem-Frederik Schiltz. Een coalitie zonder Open Vld zou echter niet het einde van de wereld zijn, zo hint De Wever. Hij voelde zich na de vorming van een federale regering zonder N-VA ‘verraden’ door Lachaert.

In Wakker op Zondag noemt De Wever de hele affaire “absurd en nonsensicaal”, en vertelt hij dat hij nog geen rechtstreeks contact heeft gehad met zijn liberale collega. “Hij (Lachaert, red.) is diegene die hier ultimatums en eisen stelt. Het gaat niet om Lachaert, maar wel om meneer Schiltz. Ik heb hem laten weten dat we wel eens een koffie zullen gaan drinken als het ultimatum afgelopen is.”

“Ik ga mijn meerjarenbegroting maken en verder werken. Ik heb respect voor Claude Marinower, het is een moeilijke maar zeer correcte man. Zoals ik hem ken gaat hij tot de laatste seconde doorwerken”, aldus De Wever, die de indruk heeft dat de liberalen liever in de oppositie zouden zitten. “Dan moeten we gewoon de akte ongedaan maken. Ik haat dat ik in de kranten moet lezen dat er een crisis is in mijn coalitie.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “Bart De Wever over ultimatum Lachaert: “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik””

  1. Als rasechte Sinjoor ben ik erg tevreden over Bart De Wever. Lachaert is een zielig mannetje dat er schuld aan heeft dat Vlaanderen in de Vivaldi regering in de minderheid is. Hij zou beter zwijgen en bang afwachten wat de kiezer in 2024 met zijn partijtje zal doen. En wat Schiltz betreft, de appel valt niet ver van de boom.

  2. En zoals steeds is het hetzelfde, wie laatst lacht lacht best.

    De Wever kan zonder dat PS-aanhangsel (en ik bedoel niet Vooruit) dat de Vlamingen keer op keer uitverkoopt voor postjes.
    Deze keer hebben ze het hoofdpostje gekregen als ZEVENDE partij, maar daarmee ook bewezen dat ze geen liberale of zelfs Vlaamse ziel hebben.

    Het verlies van het postje in Antwerpen zal nog het minst van hun zorgen zijn als er nieuwe verkiezingen komen.

    Lachbekje heeft de EER overgenomen als doodgraver van het zootje ongeregeld die zich democraat durft noemen.
    Na al Rutten haar stunts nota bene!!! Onder Lachbekje hebben ze hun geprofileerd als Woke partij bij uitstek en het verschil tussen GROEN en Open Bld
    is VOLLEDIG weg… Net als beider kiezers, volgende keer komen ze op als kartel of houden ze op te bestaan!

  3. Schop dat onbetrouwbaar addergebroed overal eruit, ze moeten niet komen janken nadat ze voor de zoveelste keer de Vlamingen totaal hebben verkocht voor hun postjes aka zoveelste zelfverrijking!

  4. ik hoor knieën knikken maar ik denk dat het deze van lachebekje zijn,4,5% in de peiling,onder de kiesdrempel en dat blauw mallootje zou eisen stellen,de wereld op zijn blauwe kop

  5. Ik heb niet voor dat kartonnen vlamingske gestemd maar voor een betonBlok Vlaming maar ik kan niet ontkennen dat Bart De Wever een beduidend betere burgemeester is dan zijn plastron-loze voorganger, “Onderlijfke” Janssens, ik voel me genoopt dit tegen heug en meug te bekennen, want de Waarheid heeft haar rechten

Plaats een reactie

Delen