Vlaamse onderwijskwaliteit gaat snel achteruit

Ben Weyts. Photonews

Uncategorized

Ben Weyts (N-VA) ziet geen graten in gratis rijlessen voor asielzoekers

Simon Segers

Vlaams Parlementslid Carmen Ryheul (Vlaams Belang) heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) aan de tand gevoeld over goedkope en gratis rijopleidingen voor asielzoekers. Minister Weyts ziet geen probleem, daar ook laaggeschoolde Vlamingen recht hebben op een voordeeltarief.

In bepaalde rijscholen, die gesubsidieerd worden met Vlaams belastinggeld, kunnen onder andere anderstaligen en asielzoekers rijopleidingen volgen aan voordeeltarieven of in sommige gevallen zelfs gratis. Weyts antwoordde Ryheul dat hij niet van mening is dat hier sprake is van discriminatie, daar ook iedereen zonder diploma secundair onderwijs aanspraak kan maken op dit voordeel.

“Het gaat hier over een aanbod voor laaggeletterden, ook Vlamingen, die de voor ons gangbare verkeerstermen niet altijd meester zijn. En over mensen, met welke achtergrond dan ook, die vooruit willen geraken in het leven. Mensen die verantwoordelijkheid nemen en aan de slag willen gaan in plaats van terug te vallen op een uitkering. Die attitude wil ik altijd ondersteunen, wat de culturele achtergrond van de betrokken mensen ook mogen wezen”, aldus Weyts.

Vlaamse begroting

De Vlaams Belang-politica kon zich hier echter niet vinden in de reactie van de minister : “Dit is naar mijn mening wél duidelijke discriminatie en er moet nu maar eens eindelijk een einde worden gemaakt aan het gratis-beleid voor allerlei categorieën immigranten. (…) Immigranten hebben recht op goedkope en zelfs gratis cursussen en de Vlamingen betalen daarvoor via hun belastinggeld, maar hebben er geen recht op. Dat is toch de omgekeerde wereld? Het wordt maar eens tijd dat de Vlaamse regering aan dat alles-gratis beleid voor immigranten een einde maakt. De Vlaamse begroting die nu in de rode cijfers zit zou er wel bij varen”, besloot Ryheul.

De concrete aanleiding voor de woordenwisseling is de zaak van een dame met een beperkt inkomen, die niet welkom was op een opleiding ter voorbereiding van het theoretisch rijexamen. Hoewel de opleiding specifiek gericht is op niet-Nederlandstaligen was deze informatie niet beschikbaar op de website van de het onderwijscentrum in kwestie. Weyts gaf wel toe dat het centrum niet correct gehandeld had door dit niet openbaar te maken. “Ik heb mijn administratie dan ook gevraagd op te treden tegen dit centrum zodat de informatieverstrekking in de toekomst volledig en correct verloopt”, schreef de minister.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

30 gedachten over “Ben Weyts (N-VA) ziet geen graten in gratis rijlessen voor asielzoekers”

  1. 😠Het wordt nu wel echt de hoogste tijd voor een machtswisseling. Ah nee, dit is geen discriminatie, wat is dat dan wel, alleen vlamingen zijn racistisch en discriminerend zeker. Gvrd, de rekening zal nog wel gepresenteerd worden, wacht maar.

  2. Weyts wat een pipo ben jij toch. Misschien moet jij die gratis rijlessen voor asielzoekers betalen. Opnieuw zien we hoe de N-VA in de vijver van de migranten gaat vissen. Tot in 2024 !

  3. De nva verliest al haar geloofwaardigheid door zich links acceptabel te willen maken en dit in de hoop om de volgende premier te kunnen leveren.Een centrumpartijke op de toonladder van vivaldi is t binnenkort die nva. Doorzichtige postjesneukers net als alle anderen zogenaamde topdemocraten…
    Ik schuif elke dag wat meer op naar rechts met dank aan Bourgeois en Bendom Weyts.

  4. Alsof ze nog niet genoeg gratis krijgen : woning, leefloon, kinderbijslag, onderwijs, … Na die gratis rijlessen zullen ze waarschijnlijk ook nog een gratis auto en verzekering krijgen.

  5. Dat Pano maar eens een reportage maakt over hoe vreemdelingen in België op frauduleuze manier aan een rijbewijs geraken!Een ander interessant onderwerp zou zijn hoe het komt dat EU burgers/vreemden die hier al jaren gedomicileerd zijn(LT,PL,BG,RO etc….)met dikke oude diesel Audi’s,BMW’s…. hier rondscheuren en nog steeds met de nummerplaat van hun land rondrijden.Na de recente Pano reportages van o.a het misbruik van identiteit bij interimwerk door vreemden,beïnvloeding en financiering in de moskeeën…. schiet justitie en de bevoegde minister altijd wakker en beginnenen ze een onderzoek.Bij de identiteitsfraude was de reactie van Mahdi subliem.Diegenen die vrijwillig meewerken aan het onderzoek zouden een verblijfsvergunning krijgen!Neen mijnheer Mahdi,diegenen die hun paspoort uitlenen moet hun verblijfsvergunning worden ingetrokken!

  6. als NVA-er ben ik ook ferm geschrokken.Als dit in een integratie pakket zit met een opleiding naar een vak om werk te hebben kan ik erin komen dat men een steunmaatregel levert.Men moet eerst Nederlands kunnen lezen en schrijven, om een rijopleiding te volgen.We mogen ook niet alle vreemdelingen weg denken,niet-moslims,zijn ze nu bruin of zwart,kunnen onze arbeidsmarkt versterken.Moslims moeten we buiten Europa houden,95% zijn criminelen en de rest wordt het,zie onze gevangenissen.Ik hoop dat die vrouw geholpen wordt

  7. Mijnheer Weyts ik dacht dat U een inteligente VLAAMING was maar schijnbaar vergis ik me; Ik zal er rekening mee houden wanneer ik binnenkort een uitnodiging krijg tot het betalen van mijn lidgeld

  8. Gek dat ze nog rijlessen moeten krijgen, op bus en tram zijn vele buitenlandse chauffeurs die amper Nederlands kunnen: hoe hebben die dan hun theoretisch examen afgelegd? Plots hebben die dan een rijbewijs om zelfs met een bus te rijden.

  9. En dit allemaal ONGEACHT bezit. Terwijl een Belg max 1500€ op de rekening mag hebben en géén auto bezitten.
    Ze rijden allemaal met een +40000 tweedehands auto en in merkkledij.

  10. Zeer mooi wat hier allemaal gebeurd met ons belastingsgeld door politici die zelfs niet door ons verkozen zijn. En wat met onze autochtone kansarme jongeren ? Krijgen die dezelfde voordelen als deze economische vluchtelingen die hier onze pot komen leegzuigen waar onze groot- en overgrootouders voor gewerkt hebben en die geen enkele bijdrage hebben geleverd aan onze maatschappij. Proficiat , maar de rekening zal vroeg of waarschijnlijk laat gepresenteerd worden bij de volgende verkiezingen.
    Als iedereen tenminste een iets langer geheugen heeft en zich niet blindstaart op weeral domme en onbetaalbare voorstellen van onze politiekers.

  11. Mijn dochter heeft in totaal zowat 1.250 euro moeten betalen voor het behalen van haar rijbewijs, maar voor horden vreemden die ons door de bende van de Wetstraat worden opgedrongen is het weer maar eens de sinterklaas. Ditmaal is de sinterklaas van dienst de notoire hansworst Weyts. Voor asielzoekers en consorten vinden ze hier steeds kuddes met geld schijtende ezels maar voor de noden van het eigen volk ligt dat blijkbaar steeds iets moeilijker of is het gewoonweg onmogelijk. Ja, in dit wegrottend land kent men nu eenmaal zijn prioriteiten…. Hopelijk smijt de kiezer bij de volgende verkiezingen de NVA met hun demagogische voorzitter, ruggengraatloze Jambon en al de rest van de nutteloze fantasten buiten.

  12. De keizer van Antwerpen is en wel een demagoog maar hij is zeker niet dom. Bijgevolg heeft hij de verkiezingsbui van 2024 al lang zien hangen, keerde hij zijn kar en vrijde hij de eerder zo gehate sossen op door ze mee in de Antwerpse coalitie te trekken. Nu tracht hij met linkse voorstellen nog wat meer tegen de socialisten aan te schurken. Daarvoor schuift hij de eerste simpele van zijn partij naar voor in de hoop dat zijn kliek na de verkiezingen misschien toch nog mogen meespelen, want de postjes… daar wordt het tenslotte voor gedaan nietwaar…?

  13. Hij schakelt dus asielzoekers, die voor het overgrote deel moslims zijn, gelijk met laaggeschoolde Vlamingen. Waar is die man in godsnaam mee bezig? Niet te verwonderen dat hij, die in de Vlaamse regering ook bevoegd is voor de rand rond Brussel, de faciliteitengemeenten en de ganse rand laat verfransen en vervreemden. Die man is meer bezig met dierenwelzijn dan met het welzijn van de Vlamingen. De zoveelste klap in het gezicht van de Vlamingen door NVA-mandatarissen.

Plaats een reactie

Delen