Black Lives Matter organiseert al 7 jaar protest en rellen (Photonews)

Black Lives Matter organiseert al 7 jaar protest en rellen (Photonews)

Cultuuroorlog

Black Lives Matter boet in aan steun: slechtste peiling sinds 2018

Damien Segers

In de VS zijn staan steeds minder mensen positief tegenover Black Lives Matter. Dat blijkt uit een opiniepeiling van het data-analysebedrijf CIVIQS. Voor het eerst sinds 2018 heeft de beweging meer tegenstanders dan voorstanders. Zo meldt Breitbart.

Volgens de peiling van het data-analysebedrijf CIVIQS steunt nog 43 procent van de mensen de Afro-Amerikaanse beweging. Een nipte 44 procent is uitdrukkelijk gekant tegen de beweging. De overige respondenten hadden geen mening. Vooral de oudere generatie kan zich niet vinden in de boodschap van BLM. Ook mannen steunen over het algemeen de beweging minder. De overgrote meerderheid van de steun voor de beweging komt van mensen die aangeven te stemmen voor de Democratische Partij.

Black Lives Matter is in 2013 ontstaan nadat de Amerikaan George Zimmerman werd vrijgesproken voor het doden van de zwarte Trayvon Martin. Nationale faam werd bereikt in 2014 toen er grote rellen uitbraken na de dood van zwarte Eric Garner.

Op recordtempo verspreidde de beweging zich doorheen Amerika, en ze bereikte de piek van haar populariteit na de dood van George Floyd. Hij stierf onder de knie van politieagent Derik Chauvin, wat zorgde voor wereldwijd protest. De beweging zelf riep na de dood van Floyd op tot het schrappen van het budget voor politiediensten. Sommige Amerikaanse steden gingen hier op in, wat leidde tot een gigantische toename van het wapengeweld.

Ook in België stijgt het sentiment dat er institutioneel racisme is. Zo knielde het Belgisch voetbalelftal voor aanvang van de wedstrijden tijdens het Europees Kampioenschap uit respect voor de beweging. Dat werd door sommige critici weggezet als deugpronken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

8 gedachten over “Black Lives Matter boet in aan steun: slechtste peiling sinds 2018”

  1. Zulke bewegingen ontstaan niet uit het niets. BLM werd ingezet als wapen tegen de administratie van Trump. Zodra er ooit weer een republikeins congres, senaat of president is zal links opnieuw geld pompen in BLM. Door een zekere Soros bijvoorbeeld.
    Verbazend is hoe er in Europa debielen lopen die in die molen meedraaien.

  2. Hopelijk wordt Zemour de nieuwe Franse President en Trump de volgende Amerikaanse President.Anuna moet weg want zij is de nieuwe pest voor de werkende mens.China en Rusland zijn verstandiger.

  3. Zullen we zowel in de VS als in Europa de criminaliteitscijfers (moorden , verkrachtingen, inbraken, diefstallen, racisme….) van en door zwarten en gekleurden gewoon door de PV’s en de gevangenisbezetting er eens bijhalen? I rest my case.

Plaats een reactie

Delen