De Britse premier Boris Johnson. Foto Shutterstock

De Britse premier Boris Johnson. Foto Shutterstock

Uncategorized

Boris Johnson dreigt klimaatactivisten die wegen blokkeren “zeer streng te straffen”

Simon Segers

De Britse regering heeft genoeg van klimaatactivisten die de openbare orde verstoren door wegen te blokkeren. Premier Boris Johnson (Conservative Party) waarschuwde de demonstranten dat zij zware straffen zullen krijgen.

Als protest tegen het zogenaamde zwakke klimaatbeleid van de Britse regering hebben verschillende klimaatactivisten in de afgelopen weken verschillende snelwegen rondom Londen geblokkeerd. Minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel dreigde op een congres van de Conservative Party in Manchester al met zware boetes en gevangenisstraffen tot zes maanden. De Britse regering kon ondertussen ook al via gerechtelijke wegen bekomen dat de activisten verboden werd de toegang tot de Britse hoofdstad te blokkeren. Verder stemt het parlement binnenkort over een wet die de voorgestelde straffen moet opnemen in het strafrecht.

Onverantwoordelijk en egoïstisch gedrag

Johnson sprak ook klare taal tegen activisten: “Deze regering zal altijd aan de kant staan ​​van de gezagsgetrouwe meerderheid van de bevolking en zal ervoor zorgen dat criminelen die moedwillig wegen blokkeren de zwaarst mogelijke straffen krijgen. We zullen de politie de bevoegdheden geven zodat zij een einde kunnen maken aan dit onverantwoordelijke en egoïstische gedrag”, aldus de Britse premier.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

8 gedachten over “Boris Johnson dreigt klimaatactivisten die wegen blokkeren “zeer streng te straffen””

  1. Terwijl de transportsector nu al kreunt onder het werk , gaan die groene ecofashisten en onnozele paljassen de boel nog wat saboteren . Dat ze de schade en meerkost maar vergoeden uit eigen zak . En het gebrek aan vrachtwagenchauffeurs heeft veel meer met hun statuut en verloning te maken dan met de Brexit .

  2. Allemaal oppakken en afzetten in China, dat ze daar maar gaan protesteren., of laat ze maar tegen de vulkaan in La Palma gaan protesteren die stoot immers genoeg giftige stoffen alsook fijnstof enz. dat dit gelijk is aan de komende 20 jaar.

  3. Lambik, als de wegen blokkeren is het omdat de politiek haar accenten niet op de infrastructuur afstemt, maar dat de wegen oververzadigd zijn door deze laattijdige studie’s. Tegenwoordig is het gebruikelijk dat de werktermijnen er toe aanzetten dat de aannemers de wegen afsluiten weken tot maanden alvorens de werken aan te vangen.

  4. Tijdens WO1 en WO2 hebben de Engelsen de blokkade door Duitse U-boten overleefd.Let maar op dat wij straks in België niet verhongeren nu ze het de boeren zo lastig maken!Het zou wel eens kunnen dat we afhankelijk worden van het buitenland net zoals we nu meemaken met de electriciteit,dankzij Verhofstadt die alles aan de Fransen verkocht.

Plaats een reactie

Delen