Ter illustratie

Ter illustratie

Uncategorized

Cafébaas neergestoken door klant die geen Covid Safe Ticket wou tonen

Damien Segers

In een café in Brussel is zaterdag een cafébaas neergestoken door een klant. Dit naar aanleiding van een woordenwisseling over het Covid Safe Ticket. Het slachtoffer kon na verzorging het ziekenhuis verlaten. Tevens is de dader aangehouden. Zo meldt VRT NWS.

Vorig weekend was het eerste weekend waar men in de Brusselse horeca een Covid Safe Ticket, ook wel coronapaspoort genoemd, moest laten zien. De coronacijfers zijn daar immers ongunstiger dan in Vlaanderen. Zo ligt de vaccinatiegraad veel lager. Het feit dat de man weigerde, leidde in een café aan de Visverkopersstraat van de stad tot een aanvaring met een mes.

Sarah Durant van het Brusselse parket bevestigt de feiten. “Dat ticket is sinds 15 oktober verplicht in het Brussels Gewest, onder andere in de horeca. Daarbij heeft de klant een mes bovengehaald en de uitbater neergestoken. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar. Hij mocht na verzorging naar huis.” aldus de woordvoerster. “De politie kon de verdachte arresteren, hij werd voorgeleid bij het parket en kreeg een rechtstreekse dagvaarding. Hij zal op 29 oktober moeten verschijnen voor de Franstalige correctionele rechtbank, waar hij zich zal moeten verantwoorden voor slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg en verboden wapendracht” vervolledigt Durant.

Enkeling

Mark Van Muylders van Horeca Brussel reageert geschokt op de steekpartij. Het valt hem op dat steeds meer klanten agressie vertonen. Hij nuanceert echter ook de feiten. Volgens hem gaat het slechts om een zeer kleine groep amokmakers. De rest van het weekend verliep, volgens Van Muylders, erg vlot. “De meeste mensen maken er geen probleem van, en tonen spontaan het ticket.” Hij eindigde door te zeggen dat hij het voorval betreurt, aangezien de cafébaas in kwestie louter de wet correct toepaste.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

7 gedachten over “Cafébaas neergestoken door klant die geen Covid Safe Ticket wou tonen”

  1. Het is niet aan de burgers om mensen te kontroleren. Als de overheid zulke belachelijke regeltjes door onze strot willen duwen, dat ze dan zelf op pad gaan om te kontroleren, met de nodige risico’s als gevolg. Dit zal nog niet het laatste incident zijn, en geef ze eens ongelijk. Ze zetten het volk tegen mekaar op, deze niet-verkozen regering.

  2. De Vlamingen en Walen zijn nog relatief gewoon om domme regels te volgen, maar hun kiesvee dat ze massaal importeren in warmbloediger. Iemand zou deze import moeten vertellen wie verantwoordelijk is voor dit mensen pesten, al zullen de Linkse NGO’s hun bazen niets in de weg leggen.
    Het zijn deze tenslotte dat met belastinggeld hun onderhouden!!!

Plaats een reactie

Delen