Caitlyn Jenner & Dave Chappelle (Shutterstock)

Caitlyn Jenner & Dave Chappelle (Shutterstock)

Cultuuroorlog

Caitlyn Jenner: “Dave Chappelle heeft 100 procent gelijk”

Pieter Van Berkel

Caitlyn Jenner, allicht ’s werelds bekendste transgender, neemt het op voor komiek Dave Chappelle, nadat die onder vuur kwam te liggen door transgenderactivisten.

Chappelle bracht recent een nieuwe Netflix-special (The Closer) uit en had het (opnieuw) vlaggen omwille van enkele grappen over transgenders. Meer dan 1.000 Netflix-medewerkers voerden actie en verwijten Chappelle ’transfoob’ te zijn. Chappelle verklaarde nadien dat men de LGBT-gemeenschap niet de schuld moest geven voor de controverse. “Dit gaat om bedrijfsbelangen en wat ik wel en niet mag zeggen”, zei de komiek.

Hij krijgt nu steun van Caitlyn (voorheen Bruce) Jenner, de bekendste transgender van de Verenigde Staten. “Dave Chappelle heeft 100 procent gelijk”, zegt Jenner op Twitter. “Dit gaat niet over de LGBTQ-beweging. Het gaat over de dolgedraaide woke cancel-cultuur en een poging om vrije meningsuiting het zwijgen op te leggen. We moeten nooit toegeven of buigen voor degenen die ons willen weerhouden om onze mening te geven.”

De 72-jarige mediapersoonlijkheid en voormalig olympisch atleet is onder meer bekend van Keeping up With the Kardashians. Vorige maand deed ze als Republikein een tevergeefse gooi naar het gouverneurschap van Californië.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

5 gedachten over “Caitlyn Jenner: “Dave Chappelle heeft 100 procent gelijk””

  1. Heb de show gezien en Chapelle neemt inderdaad geen blad voor de mond en duwt wel eens op plaatskes waar het zeer doet. Toegegeven dat ik die Amerikaanse humor niet zo smaak maar zeker is dat vrijheid van spreken in de VS nog geen dode letter is, al zijn er die dat graag anders zouden zien.

  2. Die hele woke-beweging toont aan dat de moderne mens nog geen haar anders is dan de beeldenstormers en de puriteinen van enkele eeuwen geleden. En ook dat we nog evenzeer geneigd zijn in dezelfde vallen te trappen als van de grote (destructieve) ideologieën van de twintigste eeuw. De moderne mens denkt verstandiger te zijn dan alle voorgaande generaties, maar de toekomst zal uitwijzen dat dit niets meer is dan hautaine hoogmoed.

  3. De show ’the closer’ van Chappelle is helemaal niet zo spectaculair en het valt zeer goed mee wat hij allemaal zegt. Als men daar tegenwoordig al door op zijn (of haar :)) teentjes getrapt is..amai…
    Als je goede schenenschoppende stand-up wil zien , kijk je beter Bill Burr volgens mij.

Plaats een reactie

Delen