Tinne Van der Straeten (Photonews)

Tinne Van der Straeten (Photonews)

Uncategorized

Capaciteit windmolens op zee wordt verdriedubbeld

Pieter Van Berkel

De capaciteit van de windmolens op zee wordt verdrievoudigd. Dat werd beslist door de federale regering en wordt op Twitter bevestigd door minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).

“Met wind op zee tonen we opnieuw dat we als klein land groots kunnen zijn”, aldus Van der Straeten. “Wereldwijd zijn we het derde land per capita op vlak van wind op zee. En gaan we op die ingeslagen weg verder. Zo maken we van onze Noordzee één grote duurzame energiecentrale.”

De minister maakt zich ook sterk dat we beter beschermd zouden zijn tegen stijgende prijzen, indien we meer hernieuwbare energie zouden hebben. Wind- en zonne-energie zijn nochtans niet altijd voorhanden. “Windenergie is samen met zonne-energie de enige energie die in prijs zakt”, zegt Van der Straeten. “Hadden we meer hernieuwbare energie gehad, dan waren we beter beschermd tegen stijgende prijzen. Hoe meer groene stroom, hoe goedkoper en hoe minder CO2. Goed voor de natuur en goed voor de factuur.”

Volgens Van der Straeten zal de verhoogde capaciteit leiden tot een extra reductie van 2 miljoen ton CO2, tot een totaal van 8,6 miljoen ton per jaar. Ook zouden de plannen tot 10.000 extra jobs kunnen opleveren.

https://twitter.com/TinneVdS/status/1448924547005227008

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

11 gedachten over “Capaciteit windmolens op zee wordt verdriedubbeld”

  1. Dus de prijs van de elektriciteit is nog niet hoog genoeg voor Groen. Nog maar eens een pak subsidies die de prijs per KWH nog maar eens omhoog gaan jagen voor Jan Modal. Dankje groen om de mensen LETTERLIJK in de kou te laten.

  2. Dan mag ze de capaciteit nog verhonderdvoudigen. Als er geen wind is is er noppes ellentrik.En als het dan ook nog eens ‘snachts is zijn de zonnepaneeltjes ook geen kl * * *n waard. Die linkse geitenwollensokken zijn wel echt achterlijk.

  3. Hopelijk heeft ze een sterke adem en kan ze goed blazen wanneer er geen wind is, vooral s ’nachts. Niet tegeloven dat die windlobby zoveel macht heeft. Dit gaat alleen veel geld kosten en niets oplossen. Kernenergie is de enige duurzame energie, ook voor het aanmaken van waterstof. Dit gaat de burger alleen veel geld kosten en hopelijk gaat het licht niet uit.

  4. Naar de buitenwereld inzetten op hernieuwbaar maar het finaal doel is haar gasvriendjes te plezieren. Als er geen zon of wind is zullen haar gascentrales de productie overnemen. En wie zal dat gas voorzien, haar voormalige lobby werkgever Wingas, dochter van het russische Gazprom.

  5. Groen heeft duidelijk een klap van de molen.
    Kalf O verhuisde al naar Nederland.
    Almaci heeft een enorme vetvoorraad opgebouwd tegen de kou.
    De vrouw zonder ballen Depeuter raaskalt over lijm en Vivaldiliaans slijm.
    De Vriendt maakt met zijn onzin iedereen tot vijand.
    En Tinne blijft best binnen want ze zal de weg naar huis nooit terugvinden, nu ze het noorden helemaal kwijt is.

  6. Wie zal deze Eifeltorens op zee beschermen tegen sabotage en cyberaanvallen? Eén duiker kan de juiste kabel doorbranden. Zal Afrika toelaten dat we de versleten molenwieken begraven in de Sahara, want ze zijn niet- recycleerbaar. Hoe goedkoop wordt groene energie, die al helemaal opgekocht is door de industrie, als de overheid accijns nodig heeft? De oplossingen van Macron en Bill Gates zijn groen, betrouwbaar en betaalbaar.

Plaats een reactie

Delen