Nazareth (Shutterstock)

Nazareth (Shutterstock)

Uncategorized

Christelijke bekeerlinge in Israël vermoord door eigen zoon

Sonja Dahlmans

Een Arabische Israëli, de 27-jarige Muad Hib, werd gearresteerd op verdenking van de moord op zijn eigen moeder. Het lichaam van de 46-jarige moeder, Rasha Muklasha, werd gevonden vlakbij de rivier de Jordaan.

De vrouw had zich jaren geleden bekeerd van de islam tot het christendom. Zij en haar echtgenoot leefden sinds 2006 niet meer samen en ook met haar vijf kinderen was er sindsdien slechts sporadisch contact. Na de dood van haar ex-echtgenoot probeerde zij het contact met haar kinderen weer te herstellen. Volgens de aanklagers is haar bekering van de islam tot het christendom het motief voor de moord geweest. Hib zou de moord op zijn moeder van te voren gepland hebben. Hij maakte een afspraak met haar vlakbij Nazareth, een hoofdzakelijk Arabische stad in het noorden van Israël. Nadat zijn moeder in zijn auto was gestapt, heeft hij haar volgens de aanklagers gewurgd. Hib reed met het levenloze lichaam van zijn moeder nabij de Jordaan waar hij haar lichaam achterliet, verstopt onder bladeren en stenen. Nadat een zoekactie op touw was gezet, waarbij onder andere helicopters, honden en politie te paard werden gebruikt, werd Muklasha’s lichaam gevonden.

Geweldsmisdrijven komen regelmatig voor in de Arabische gemeenschap van Israël. Sinds het begin van dit jaar werden reeds 78 Arabische Israëli’s vermoord, onder wie 13 vrouwen. Nog eens 15 Palestijnen werden gedood op Israëlisch grondgebied. Vorig jaar werden in totaal 96 Arabische Israëliërs vermoord binnen de eigen gemeenschap. De autoriteiten worden ervan beschuldigd niet voldoende aandacht te hebben voor het geweld binnen de Arabische gemeenschap. De Israëlische premier Naftali Bennett noemde de geweldsmisdrijven in Israel’s Arabische gemeenschap een “nationale catastrofe die jarenlang is genegeerd”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

5 gedachten over “Christelijke bekeerlinge in Israël vermoord door eigen zoon”

Plaats een reactie

Delen