Christelijke voorganger (16) overlijdt aan verwondingen na zuuraanval

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Christelijke voorganger (16) overlijdt aan verwondingen na zuuraanval

Sonja Dahlmans

De jonge christelijke voorganger Nitish Kumar (16), die eind augustus het slachtoffer werd van een zuuraanval, is bezweken aan zijn verwondingen. Dat staat te lezen op de website van International Christian Concern.

Nitish Kumar liep ernstige brandwonden op bij een zuuraanval. Zijn lichaam raakte voor meer dan 85 procent verbrand. De jongeman kreeg een behandeling in het ziekenhuis, waar hij 46 dagen later overleed aan zijn verwondingen. Volgens een pastor hebben de artsen in het ziekenhuis er alles aan gedaan om de jongeman te helpen, maar dat mocht niet baten.

Nitish en zijn broer Sanjith waren beide zeer actief in de plaatselijke kerk, waar zij ook gebedsbijeenkomsten leidden. De familie Kumar bekeerde zich twee jaar geleden van het hindoeïsme tot het christendom. Volgens zijn familie werd Nitish al langer bedreigd door radicale hindoes. Daarbij werden ook doodsbedreigingen geuit. Tot op heden heeft nog niemand de aanval opgeëist. Ondanks het feit dat er nog geen arrestaties zijn verricht, vermoedt de familie van de jongeman dat radicale hindoes hiervoor verantwoordelijk zijn. Nitish werd op de dag van zijn overlijden meteen begraven.

Geweld tegen christenen in India is de afgelopen tijd sterk toegenomen. Het land staat op de negende plaats in de jaarlijkse ranglijst christenvervolging van de organisatie Open Doors.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

3 gedachten over “Christelijke voorganger (16) overlijdt aan verwondingen na zuuraanval”

  1. En zo gaat de mythe van het het vredelievende en tolerante India stilaan de verdoemenis in.
    Gandhi werd niet vermoord door tegenstanders van een andere religie maar door eigen mensen, die er nooit enige spijt over betoond hebben.
    “India aan de Hindoes “”doet het al meer en meer.

  2. Het is onbegonnen werk om de zee van desinformatie over het hindoeïsme aan te pakken. Dit bericht, dat niet in de titel maar wel in de tekst ernstige beschuldiging bevat, is naar eigen zeggen afgeschreven van een partij-aangehorige webstek die tot die desinformatiemachine behoort. Niet onder de indruk. Maar uit een eerdere reactie hier blijkt nog maar eens hoe een onkritisch slikkend publiek het noodzakelijk complement is van die machine.

Plaats een reactie

Delen