N-VA-voorzitter De Wever over kernuitstap: "Vergissing van de eeuw"

N-VA-voorzitter Bart De Wever. Photo News

Uncategorized

De Wever: “Slimme kilometerheffing is eigenlijk niet meer nodig”

Anton Schelfaut

Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever mogen de klimaatmaatregelen van de Vlaamse regering niet leiden tot een lastenverhoging voor de middenklasse. In die optiek is een slimme kilometerheffing voor zijn partij geen optie, zo benadrukte hij zondagmiddag bij VTM Nieuws.

Door de snelle elektrificatie van het wagenpark zal een kilometerheffing binnen enkele jaren misschien niet meer nodig zijn.“Als we binnen vijf à tien jaar allemaal elektrisch gaan rijden, waarom moet je dan nog een slimme kilometerheffing doen?”, vraagt De Wever zich hardop af.

Eventuele maatregelen om de CO2-uitstoot in de landbouw te verminderen, zullen sociaal “enorm goed begeleid moeten worden”, aldus De Wever. “Maatregelen mogen niet ten koste gaan van het inkomen van de landbouwers. Wij willen de landbouw niet kapot en de landbouwer niet failliet.”

Tot slot herhaalde de N-VA-voorzitter zijn pleidooi voor het behoud van kernenergie. “Kernenergie is de optie van de toekomst. There is no alternative.” Ook waarschuwde De Wever voor de gevolgen van de kernuitstap, die volgens hem zal leiden tot een stijging van de elektriciteitsprijzen en een afname van de bevoorrading. “Premier De Croo moet nu ingrijpen.” 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

8 gedachten over “De Wever: “Slimme kilometerheffing is eigenlijk niet meer nodig””

  1. Allemaal electrisch? Vergeet het maar!
    Onlangs op Sport1.tv tijdens 24 H Nürburgring interview met Dr Ulrich IR. bij Audi en Norbert Hauck (ex MB F1) gehoord, beide spraken zich uit voor eFuel, volgend Dr Ulrich zijn elektrische auto´s een “voorlopig” verschijnsel. Porsche bouwde ondertussen samen met o.a Fa. Siemens een grote proef-fabriek in Chili om deze brandstof te produceren. Vanaf 2022 zal Audi in de WEC uitsluitend met deze brandstof rijden.
    Vorige zondag dan bij VOX.TV in het programma “Auto Mobil” ging het er ook over………….ook daarin werd onderstreept dat al onze auto´s: oud, nieuw, diesel, benzine enz. zonder enige aanpassing hiermee kunnen rijden. Bijkomend voordeel; de aanwezige infrastruktuur voor transport en verdeling blijft gewoon verder bruikbaar. Politiek correcte opmerking van de journalist “Er zal nooit genoeg stroom zijn om alle auto´s hiermee van benzine te voorzien”————-is die er dan wel als we met zijn allen electrisch gaan rijden; zeker als we atoomkracht verder verteufeln! Niet durven inzetten op kernfusie enz…
    Misschien kan Tinne nog wat gascentrales bouwen, en Mutti Angela verder aanmodderen met bruin- en steenkool!

  2. niet allemaal electrisch maar toch een groot deel,daarin heeft BDW gelijk.De boeren zullen het slachtoffer worden als gebrilde tinne haar zin krijgt,de waalse boeren zullen myope tinne op hun drietand steken.

Plaats een reactie

Delen