Dertien Brusselse gemeenten starten 2024 zonder begroting: “Gemeenten kunnen het financieel én bestuurlijk niet meer aan”

Mathias Vanden Borre tijdens de Brusselse gemeenteraad. Belga

Uncategorized

Dedecker hekelt mondmaskerplicht voor gevaccineerden: “Je vrijt toch ook niet met een condoom als je de pil neemt”

Anton Schelfaut

In een bericht op Twitter stelt onafhankelijk Kamerlid Jean-Marie Dedecker het nut van een mondmaskerplicht voor gevaccineerden in vraag. “Je vrijt toch ook niet met een condoom als je ‘de pil’ neemt”, schrijft hij.

Aansluitend op de beslissing van het Overlegcomité werd afgelopen vrijdag de mondmaskerplicht opnieuw ingevoerd in winkels en andere publieke ruimtes. “Het dragen van een mondmasker is niet steeds aangenaam, maar het is een zeer nuttig en doeltreffend middel tegen de verspreiding van het virus”, verklaarde premier Alexander De Croo nogmaals na het Overlegcomité.

Jean-Marie Dedecker, onafhankelijk Kamerlid en burgemeester van Middelkerke, vraagt zich echter af waarom ook mensen die gevaccineerd zijn een mondmasker moeten dragen. “Waarom moet je een mondkapje opzetten als je gevaccineerd bent? Je vrijt toch ook niet met een condoom als je ‘de pil’ neemt”, schrijft hij op Twitter.

(Lees verder onder de tweet.)

“Ondraagbare lichtheid”

De uitlatingen van Dedecker worden op heel wat hoongelach onthaald. “De ondraagbare lichtheid van het bestaan van iemand die niet veel heeft nagedacht over seksueel overdraagbare aandoeningen”, hekelt viroloog Marc Van Ranst. “Deze tweet ga ik in mijn lessen over SOA’s tonen.”

“Mijnheer Dedecker begrijpt van verschillende zaken helemaal niets en vond het nodig daar niet de minste twijfel te laten over bestaan”, repliceert Rik Van de Walle, rector van de Universiteit Gent. “Dat is hem gelukt.”

“Wie de heer Dedecker hiermee (geheel terecht) uitlacht, mag ook geen onzin meer verkopen over covid. Afgesproken?”, schrijft De Morgen-journalist Joël De Ceulaer.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

23 gedachten over “Dedecker hekelt mondmaskerplicht voor gevaccineerden: “Je vrijt toch ook niet met een condoom als je de pil neemt””

  1. Ik herinner me nog goed de beelden als van ranst ging winkelen en zei dat een mondmasker niet nodig was tegen corona, zulke uitspraken hebben vele mensenlevens gekost. Zulke mensen moeten direct ontslaan worden. Dedecker slaat alweer nagels met koppen, van ranst speelt alweer zijn politiek spelletje van weleer. En dan verschieten dat er Jurgens ontstaan.

  2. En ook de niet-gevaccineerde horen geen smoelpamper te dragen. Diegenen die gevaccineerd zijn moeten toch niet bang zijn tenzij ze dus doorhebben dat dien brol dus voor geen kanten doeltreffend is. Haal de derde, vierde, vijfde spuit, het gaat niet ophouden hoor, wacht maar af. Ze hebben jullie allemaal dik bij uw kl***n.

  3. De pil (het vaccin in dit geval) werkt niet, mijnheer Dedecker. Het overgrote deel van wie vandaag in het ziekenhuis terecht komt met Covid-19 heeft braafjes zijn twee shots gehad met Pfizer/Moderna/AZ/.. De vergelijking met de pil gaat niet op, mijnheer Dedecker. Met iemand die aspirine neemt, zal ik een condoom gebruiken.

  4. Dit is een schoolvoorbeeld van hoe men uitspraken moedwillig verkeerd begrijpt, voor politieke doeleinden. De ene hanteert een beeldspraak ivm het voorkomen van zwangerschap met je levenspartner, de andere maakt er een uitspraak van over soa’s met wisselende seksuele contacten. Daar bestaat een uitdrukking voor: ter kwader trouw zijn.

  5. Een pil beschermt geen 100% tegen ongewenste zwangerschap(lees er de literatuur maar op na) en een vaccin amper 50à 60% tegen corona dus een masker is op zijn plaats op drukke plaatsen. Bij ongewenste zwangerschap kan je nog een abortus overwegen of toch kiezen om het kind te houden, wordt je toch besmet met corona kan je hopen dat er een goed medicijn is om je te genezen of erger te voorkomen.

    Hier slaat JMDD een grote flater en heeft MVR groot gelijk

  6. Wat JMD bedoeld is dat je voorzorgsmaatregelen moest treffen zoals de overheid de vaccins gepromoot heeft als veilig,terug vrijheid .
    Vandaag blijkt dat een maat voor niks zijn geweest .men heeft de bevolking voorgelogen..
    Wat Von Ranst zich in deze pandemie telkens amuseerd zich ongenaakbaar voelt en voed met allerlei uitlaten in de verkeerde context wijst toch op een zekere waanzin, ala Raspoetin .
    Niet tetzake doende ,maar was Von Ranst nu niet de eerste die zei dat Jurgen Conings gevonden moest worden al dan niet gedood .

  7. liebethje,ben je echt zo lelijk dat je partner het elders moet gaan zoeken daar hij niet in/op je kan klaarkomen,of zie ik dat verkeerd,ja,ik zal het wel verkeerd zien,ik ben nl een cis-fascist.

  8. Wel, wel, wel, Markske, de leugenaar, laat terug van zich horen. De leugens en onwaarheden die deze man al verkondigd heeft zijn niet meer bij te houden. Gelukkig begint iedereen stilaan in te zien welk vlees men in de kuip heeft met deze pseudo viroloog en amokmaker. Anderzijds dient gezegd dat Jean Marie hier wel onzin verkoopt. Ook die waarheid heeft zijn recht.

Plaats een reactie

Delen