Zuhal Demir (Photonews)

Zuhal Demir (Photonews)

Uncategorized

Demir: “Moslimexecutieve instrument van de thuislanden”

Pieter Van Berkel

Volgens Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) is het Executief van de Moslims van België “een instrument van de thuislanden”, zoals Turkije.

De erkende moskee Sultan Ahmet in Heusden-Zolder speelt een “belangrijke rol” bij het verspreiden van extremistische ideeën in Limburg, dat staat in een rapport van Staatsveiligheid dat Pano kon inkijken. De moskee wordt geleid door Mehmet Üstün, voorzitter van de Moslimexecutieve.

“Wanneer Erdogan de macht greep, kon hij hier op de meeste stemmen rekenen. Veel meer dan in Turkije”, reageert Demir, die al jaren voor het probleem waarschuwt. “Het Executief van de Moslims van België is een van de vele instrumenten van de thuislanden. Tijd voor paal en perk.”

Vlaams Belang: “Stop Vlaamse steun aan Moslimexecutieve”

Volgens Vlaams Belang-fractieleider in het Vlaams Parlement Chris Janssens moet Vlaanderen stoppen met de islam en de Moslimexecutieve in te steunen. “Dit is het zoveelste bewijs dat ook erkende moskeeën en de Moslimexecutieve – die zogenaamd de gesubsidieerde ‘gematigde islam’ zouden moeten vertegenwoordigen – in extremistisch vaarwater zitten” reageert Janssens. “De enige logische consequentie is om de islam in Vlaanderen niet langer te ondersteunen met ons belastinggeld. Een subsidiestop.”

In het Vlaams Parlement noemt N-VA-Parlementslid Nadia Sminate de Moslimexecutieve “morsdood”. Zij roept minister van Inburgering Bart Somers (Open Vld) op om “te stoppen om die te proberen te reanimeren”. “Het wordt hoog tijd dat Vlaanderen volledig bevoegd wordt voor de relatie tussen kerk en staat. Liever vandaag dan morgen”, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

10 gedachten over “Demir: “Moslimexecutieve instrument van de thuislanden””

  1. Dus Somers krijgt dit rapport van de sv., ik kan niet geloven dat dat niet voor pano zou geweest zijn en de moraalridder vond het niet nodig om in te grijpen. Van wanneer dateert dit rapport en van wanneer de laatste subsidieronde? Hoe naïef keer op keer en incompetent kunt ge zijn. Stop, t is genoeg weg met die subsidienar uit Mechelen.

  2. imam-somers zal er alles aan doen om zijn kiesvee welwillend te zijn.Mechelen is morsdood dank zij die islam lover.De Bruul ligt er verlaten bij,alleen kakkerlakken lopen er rond.Mijn vroegere klanten zijn dicht of verhuisd.Hopelijk wordt het nieuwe shopping center geen broedplaats voor moslims en ander tuig.Met dank aan de “beste burgemeester”ter wereld.Hopelijk ondergaat hij dezelfde straf als zijn Italiaanse collega,13 jaar cachot,maar dit is ijdele hoop als de baas van justitie een oude amada-drugsverslaafde is.

  3. Vandaag een alerte Turk gesproken, zijn wijze woorden waren “ik beleid mijn geloof thuis en de manier daarvan hoeft niemand te zien of te bekritiseren”. Maar met Somers op kop zal er nog wel een moskee bij komen.

  4. Tis tristig dat twee moslima’s HET ons zegen dat de Vlaamse regering moet stoppen met subsidies de geven aan deze religieuze instellingen die hier écht niet thuis horen.

  5. Uw conclusie is logisch. De Belgische politiek is sowieso niet logisch. Maar als politieke partijen en/of de staatsveiligheid gaan bepalen wat extremistische taal binnen de gebedshuizen is, zonder dat de strafwet overtreden werd, glijden we af naar het totalitarisme. De minister moet zich hoeden voor repressie van ideeën (opiniedelicten) die niet conform zouden zijn met de ideologie van de Vlaamse regering of van Vivaldi. De intolerantie van de Vlaamse en Vivaldi regeringspolitiek baart mij meer zorgen dan de retoriek binnen de gebedshuizen, zolang ze ze niet aanzetten tot geweld noch goedpraten. In de vorige eeuw werd er nog gepleit voor pluralisme toen vrijdenkers gepest werden door de katholieke zuilen. Zijn het pluralisme en de Verlichting ondertussen vervangen door een codex van de N-VA en Vivaldi? Probeert N-VA nu een islam op Vlaamse leest te creëren waarbij de gelovigen aanbevolen wordt op N-VA listen te stemmen?

Plaats een reactie

Delen