Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Drie gewonden bij grote vechtpartij in Luiks Fedasil-centrum

Wijnand Meeus

Tijdens een zware vechtpartij in het Fedasil-centrum van Rocourt, nabij de stad Luik, zijn drie gewonden gevallen. De feiten dateren al van 7 oktober, maar raakten woensdagochtend pas bekend. Ongeveer 40 personen waren betrokken bij het incident.

Twee Afghaanse niet-begeleide minderjarigen zouden een woordenwisseling gehad hebben met een Iraakse migrant. Toen de ruzie escaleerde zou de Irakees een cuttermes hebben bovengehaald en de twee Afghanen daarmee hebben verwond. Daarna zou hij achtervolgt zijn door een veertigtal mensen, waarna hij zelf ook gewond raakte. Volgens de Franstalige Sudpresse-kranten zou er ook een schaar gebruikt zijn als wapen.

De drie werden meteen overgebracht naar het ziekenhuis. Verschillende politieploegen kwamen die donderdagavond omstreeks 20.45 uur ter plaatse om de gemoederen te bedaren. De sfeer bleef nog uren gespannen. Het in februari 2020 geopende Fedasil-centrum van Rocourt is gevestigd in het voormalig psychiatrisch ziekenhuis Saint-Vincent en heeft een capaciteit van 280 plaatsen. De provincie Luik heeft naast Rocourt nog een ander groot asielcentrum op haar grondgebied. In Spa wordt bekeken of de capaciteit van 450 bewoners omhoog kan naar 550 bewoners.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “Drie gewonden bij grote vechtpartij in Luiks Fedasil-centrum”

Plaats een reactie

Delen