Het model helikopter betreft een Robinson R44 (Wikimedia)

Het model helikopter betreft een Robinson R44 (Wikimedia)

Uncategorized

Drie mensen overleden bij helikoptercrash in Duitsland

Damien Segers

Bij een helikoptercrash in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg zijn minstens drie mensen om het leven gekomen. De crash vond plaats ongeveer 80 kilometer ten zuidoosten van Frankfurt. Volgens een woordvoerster is momenteel nog niet bekend of er nog iemand vermist is. Zo meldt de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Men onderzoekt momenteel waar de Robinson R44 helikopter precies opsteeg. Als ze dat te weten komen kunnen de onderzoekers bepalen hoeveel mensen aan boord waren.

De helikopter stortte zondagmiddag vroeg neer boven een bos in Buchen, vlak bij de grens met andere Duitse deelstaten Hessen en Beieren. De oorzaak van het ongeval is momenteel echter onduidelijk. “Het puinveld is enorm.” meldde een politiewoordvoerder op de plaats van de helikoptercrash, het strekt zich honderden meters uit te midden van het bos. Over de identiteit van de slachtoffers is nog niks bekend. Hoewel hulpdiensten snel uitrukten, kwam alle hulp te laat. Tot slot verklaarde de politiewoordvoerder de situatie “enorm deprimerend” te vinden.

Ongevallen met helikopter zeldzaam

Volgens cijfers van het Duitse Nationale Bureau voor Onderzoek naar Luchtvaartongevallen (Bundesstelle für Flugunfalluntersuchung) zijn dit soort ongevallen eerder zeldzaam. In het afgelopen jaar zijn in Duitsland vier ongevallen met helikopters in de burgerluchtvaart geregistreerd, waarvan geen enkele tot ernstige verwondingen of overlijdens heeft geleid. In 2019 waren er vijf helikopterongevallen met in totaal drie zwaargewonden. Wat ervoor gezorgd heeft dat bij dit ongeval daarentegen wel dodelijke slachtoffers vielen, moet nog uitgeklaard worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

Plaats een reactie

Delen