De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer. Foto Shutterstock

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer. Foto Shutterstock

Uncategorized

Duitse minister bereid om meer politie naar Poolse grens te sturen tegen illegale migratie

Simon Segers

Horst Seehofer, de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, is bereid meer politieagenten naar de grens met Polen te sturen in de strijd tegen illegale immigratie uit Wit-Rusland. Hij verklaarde aan de krant Bild am Sonntag dat al 800 agenten van de Duitse federale politie aan de grens zijn opgesteld en dat er “zo nodig” nog meer gestuurd kunnen worden.

Seehofer zei ook dat grenscontroles ingevoerd kunnen worden als de toestand niet verbetert. Normaal zijn er geen paspoort- en grenscontroles tussen de 26 Schengenlanden van Europa, maar die kunnen er weer komen als er een bedreigende situatie is. Het aantal migranten dat de Europese Unie probeert binnen te komen via Wit-Rusland, is de jongste maanden sterk gestegen, vooral via de buurlanden Polen, Litouwen en Letland. De grens van Duitsland met Polen is op haar beurt een hotspot van illegale immigratie via de “Wit-Russische route” geworden.

Alexander Loekasjenko

Volgens de Duitse politie staken in oktober 1.922 migranten de grens illegaal over. Vaak komen ze uit Irak, Syrië, Jemen en Iran. EU-leiders beschuldigen de Wit-Russische leider Alexander Loekasjenko ervan vluchten uit landen als Irak te organiseren om de migranten dan naar de buitengrenzen van de EU te sturen. Eind mei zei Loekasjenko dat zijn regering migranten niet langer zou verhinderen naar de EU te reizen als reactie op een verscherping van westerse sancties.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen