Duizenden Italianen op straat tegen verplichte coronapas op werkvloer

De Italiaanse premier Mario Draghi. Shutterstock

Uncategorized

Duizenden Italianen op straat tegen verplichte coronapas op werkvloer

Anton Schelfaut

In het centrum van Rome hebben zaterdag enkele duizenden mensen geprotesteerd tegen de beslissing van de regering om het gebruik van de coronapas uit te breiden. Deze zal vanaf 15 oktober ook verplicht zijn op het werk.

Werknemers die weigeren de regels rond de gezondheidspas te volgen, riskeren hun loon te verliezen. Dat had premier Mario Draghi drie weken geleden al aangekondigd.

In Rome kwamen zaterdag duizenden mensen op straat uit protest tegen die maatregel. De demonstranten hekelen de “criminele en laffe chantage” van de Italiaanse overheid door mensen “indirect te dwingen tot vaccinatie”. Tijdens de demonstratie kwam het tot enkele schermutselingen met de politie.

Uit cijfers van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat bijna 80 procent van de Italiaanse bevolking boven de twaalf jaar volledig gevaccineerd is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “Duizenden Italianen op straat tegen verplichte coronapas op werkvloer”

  1. Het uitschot steelt overal de macht:het moet nu toch wel duidelijk zijn dat het de bedoeling is om de mensen over de hele wereld planmatig te vergiftigen.Wie die smeerlapperij niet in z’n lijf wil moet verhongeren. Gangster draghi en al zijn loge-en- satanvriendjes hebben geen spier menselijk gevoel in hun vortige pens.

  2. We zijn ermee begonnen een rookverbod toe te staan. Daarmee werd een voet tussen de deur gezet in ons zelfbeschikkingsrecht en het sociale weefsel.
    Daardoor kunnen mensen niet meer normaal met elkaar omgaan. In ieder conflict treedt de wet tussenbeide.
    Het zijn aanvallen op autonoom handelen en wederzijds vertrouwen.
    Dat zijn zaken waardoor er nog enkel een maatschappij blijft, met macht over de burger, maar er geen samenleving meer leeft.
    Het is een uitbreiding van de macht tot in het sociale weefsel en ter wille van economie. Niet ter wille van gezondheid of sociale gezondheid. Leugenaars.

  3. Hoe lang nog eer het volk in massale opstand komt. Als politieker zou ik toch maar eens goed beginnen nadenken. Als de bom ontploft vrees ik voor grootschalige lynchpartijen.

Plaats een reactie

Delen