Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Europees vertegenwoordiger wil dat EU-lidstaten “minstens” 20.000 extra Afghanen opnemen

Niels Geerinck

De vertegenwoordiger van het Europees buitenlandbeleid Josep Borell spoort de EU-lidstaten aan om ‘minstens’ 10.000 tot 20.000 extra Afghanen op te nemen.

Sinds de crisis in Afghanistan is een nieuwe migratiestroom richting Europa op gang gekomen. De Europese lidstaten hadden een akkoord omtrent het bieden van steunmaatregelen aan de buurlanden van Afghanistan. Daar werd opvang voor de migranten voorzien. Toch is Josep Borell van mening dat ook de EU-lidstaten meer inspanningen moeten leveren bij het opvangen van Afghaanse migranten.

Volgens Borell bevinden zich al ongeveer 22.000 Afghanen in de Europese Unie. Het gaat hierbij om door lidstaten geëvacueerde mensen. Toch vindt hij dat er nog ‘minstens’ 10.000 tot 20.000 extra migranten moeten worden gehuisvest in EU-lidstaten.

De situatie in Afghanistan stond vrijdag op de agenda bij een overleg tussen de Europese ministers van Binnenlandse Zaken. Voorafgaand aan het overleg werd door twaalf lidstaten een brief ondertekend. In de brief roepen ze op om meer te investeren in grenshekken en bewaking, om de illegale migratie tegen te kunnen gaan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

11 gedachten over “Europees vertegenwoordiger wil dat EU-lidstaten “minstens” 20.000 extra Afghanen opnemen”

  1. Afghanistan was niet “onze” oorlog. Het was de oorlog van het Amerikaans militair apparaat. Zíj hebben er miljarden aan verdiend. Niet wij.

  2. Hij kan ze misschien al bij hem thuis opnemen? Kwestie van het goede voorbeeld te geven natuurlijk. Gemakkelijk toch om anderen te laten opdraaien voor de kosten en de overlast terwijl ze zelf in een ivoren toren wonen, volledig beschermd.

  3. 10.000-20.000 vrouwen en kinderen dan? Naar mijn mening is Afghanistan een goed land voor moslim mannen. De vrouwen die hebben het daar slecht maar die zullen we hier niet zien verschijnen zeker?!

  4. Het telraam van Josep is stuk. Alleen in Nederland zitten (of liggen) er nu al 40.000 en de sisters in arms Kaag en Broekers-Knol willen er nog 110.000 binnenhalen. Wie heeft vijanden nodig als je de machtswellustige EU-moloch hebt?

  5. Laat maar binnen, Nee Moslimman :U moet zich niet aanpassen aan de westerse normen ! Wij westerlingen zullen ons wel aanpassen, en tuchtig Uw vrouw (en ) maar goed, want dat zijn jullie gewoon. En breng ondertussen nog maar wat IS-strijders mee ons land is toch OPEN

  6. Nochtans is Afghanistan nu het droomland voor de vele moslims die hier al zijn. De wetten van sharia zijn er van toepassing en niet westerse ideologie moet toch als muziek in hun oren klinken, tenzij muziek ook weer verboden is. Laat de Afghanen nu terug van uit de EU naar hun land gaan en het heropbouwen nadat de bezetter is vertrokken. Vreemd toch dat ze opeens allemaal naar de landen van ongelovigen willen komen?

  7. De EU zal springen onder liberaal bewind, net als hun lidstaten omdat deze overal hun WOKE filosofie installeren. Om dan als alles naar de knoppen is, hun kar rijkelijk te laat zullen keren…

Plaats een reactie

Delen