Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) waarschuwt voor TIkTok. Foto's Shutterstock en Photo News

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) waarschuwt voor TIkTok. Foto's Shutterstock en Photo News

Uncategorized

Frankrijk: extreemlinks roept via poster op tot geweld tegen Éric Zemmour

Niels Geerinck

De Franse auteur, journalist, polemist en mogelijke presidentskandidaat Éric Zemmour werd door een extreemlinks collectief in Nantes afgebeeld op een poster, met doelwit op het voorhoofd. Volgens de raadsman van Zemmour vormt de poster “een stimulans tot aanzetten tot geweld.

Éric Zemmour zal zaterdag aanwezig zijn in Nantes. In de ‘Zénith de Nantes Métropole‘ zal hij zijn nieuwste boek ‘La France n’a pas dit son dernier mot’ voorstellen. De passage in de stad maakt deel uit van een promotietour, die volgens velen heel wat lijkt op een politieke campagne in aanloop van de Franse presidentsverkiezingen in 2022. Zemmour uitte zich vooralsnog niet officieel als kandidaat.

“Bijeenkomst van neonazi’s”

Volgens een extreemlinks collectief ‘Nantes Révoltée,’, dat zaterdag een protest organiseert, is de boekvoorstelling van Zemmour een “bijeenkomst van fascisten en neonazi’s.”

Zo liet de groep de posters ophangen met een karikatuur van de auteur op, waarbij een doelwit op het midden van het voorhoofd gericht is en voorzien van het bijschrift “WANTED“. Tevens riepen ze op om de bijeenkomst van zaterdag zoveel mogelijk te verstoren. “In de hele stad hangen een gigantisch aantal affiches tegen de komst van de Pétainistische kandidaat Eric Zemmour in Nantes zaterdag! Kom en breng mensen mee”, aldus het collectief via Twitter.

“Van welke kant komt het geweld?”

De auteur reageerde laconiek op de oproep tot geweld tegen zijn persoon. “Van welke kant komt het geweld?”, zo reageerde hij via Twitter. Daarnaast liet Zemmour weten dat hij de protesten tegen hem en zijn boodschap niet hinderlijk vindt. “Niets ernstig, alle politici trekken protesten tegen hen aan”, zo zei hij op Sud Radio.

“Stimulans om een aanval te plegen”

De advocaat van Zemmour, Olivier Pardo, neemt de posters en bedreigingen wel ernstig. Volgens hem vormen ze een oproep tot geweld. Pardo diende klacht in en richtte vrijdag een brief aan de procureur van Nantes met de vraag een onderzoek te openen. “Dit is een oproep tot geweld. De keuze van de tekening, het doelwit op het voorhoofd, de rode opdruk ‘WANTED’. Dit alles vormt een stimulans om een aanval te plegen op de fysieke integriteit van Zemmour”, zo besluit de raadsman.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

12 gedachten over “Frankrijk: extreemlinks roept via poster op tot geweld tegen Éric Zemmour”

  1. Dit zat eraan te komen. Oproepen tot geweld wanneer ze geen alternatief meer hebben is voor links routine. Zemmour kan best oppassen, (la cible en dit assez) gedenk Pim Fortuyn.

  2. Hier zijn ze weer, de linkse verdraagzamen.Weeral het bewijs van welke kant de oproep van geweld komt. De linkies worden zich bewust van hun ondergang en dan zijn blijkbaar alle middelen veroorloofd om zich te weren. Allez liesje, wat heb je hierop te zeggen, gij zult dat wel normaal vinden zeker?

  3. Om zware misdrijven te beteugelen in het vroegere Amerikaanse wilde westen hingen er soms posters in de sherrifposten met het opschrift: Wanted – dead or alive.
    In Nantes gaan doorgeslagen lefties en zelfverklaarde outlaws enkel voor de eerste (strafbare) optie en moet Zemmour daar geen zwaar misdrijf voor hebben gepleegd. Een politieke mening uiten volstaat.

  4. Dit word met de mantel der liefde bedekt, maar o wee als de tante van een vriend die zijn moeder werkt bij een rechts politicus iets zegt dat niet politiek correct is, ze scherpen hun hooivorken en de fakkels staan klaar om hem neer te sabelen…

  5. Moest de rechterzijde met een dergelijke poster tegen een links boegbeeld komen opdraven, wat zou er dan gebeuren? Tienduizenden mensen op straat, met de eis om partijen ter rechterzijde te verbieden, gerechtelijke acties, een veroordeling door alle politici,… Nu, niets… Dit is om alle geloof in de linkerzijde te verliezen.

  6. de anarchisten worden gesteund door de linkse politiekers en in dit land door de vivaldidioten.Een anarchist wordt getollereerd,een fascist niet en nochthans zijn het de fascisten die voor orde,vrede ,welvaart en veiligheid gezorgd hebben,de anarchisten maken revolutie en burgeroorlogen,voorbeelden genoeg.Ik ben een cis-fascist en fier om het te zijn.

  7. Schandalig inderdaad. Maar te verklaren. De media worden gecontroleerd door liberale kapitalisten en deze ondersteunen het regeringsbeleid van Vivaldi en de OVLD. Als wederdienst ontvangen de mediamagnaten royale subsidies. De extraparlementaire macht van de liberalen reikt trouwens zo ver dat niemand, in de Wetstraat en het Martelarenplein noch in het Paleis, het waagt hen naar de oppositiebanken te pushen.

Plaats een reactie

Delen