Afbeelding ter illustratie - Foto: Shutterstock

Afbeelding ter illustratie - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Frankrijk: gewapende man die agenten aanviel en ‘Allahu Akbar’ riep neergeschoten

Niels Geerinck

In een voorstad van Parijs werd vrijdag een gewapende man neergeschoten. Het incident deed zich voor tijdens een verkeerscontrole. De man zou de agenten hebben aangevallen met een mes terwijl hij ‘Allahu Akbar’ schreeuwde. Hij stond al bekend bij de politie.

Bij een routine verkeerscontrole in Colombes, werd de politie lastiggevallen door de man, niet veel later trok hij een mes en maakte aanstalten om de aanwezige agenten aan te vallen. “Hij gooide eerst een fles naar onze collega’s en benaderde hen vervolgens gewapend met een mes. Ondertussen schreeuwde hij ‘Allahu Akbar'”, zo luidt het bij de politie.

De 31-jarige man werd getroffen in de buik, waarna hij overleed aan zijn verwondingen. Hij is geen onbekende voor de politie, zo verscheen hij in het verleden al meermaals voor drugsfeiten. De Franse autoriteiten benadrukken dat er geen eerdere aanwijzingen waren voor terroristisch of radicaalislamitisch gedachtengoed.

Omstreden buurt

Volgens de politie is Petit-Colombes een omstreden buurt waar met de regelmaat van de klok afrekeningen en schietpartijen plaatshebben. De burgemeester Patrick Chaïmovitch noemt het “een wijk die al jaren vergeten is door de overheid”.

Minister Gerald Darmanin van Binnenlandse Zaken sprak op Twitter zijn waardering uit voor het optreden van de agenten. “Ik groet de koelbloedigheid van de politieagenten van Colombes die een man neutraliseerden die hen met een mes bedreigde. Meer dan ooit moeten we waakzaam blijven en meer dan ooit staat de politie in de frontlinie”, zo schreef hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

6 gedachten over “Frankrijk: gewapende man die agenten aanviel en ‘Allahu Akbar’ riep neergeschoten”

  1. De buik is gevaarlijke plaats, men kan ernstig letsel aan aorta, lever en milt veroorzaken. De thorax ook, dan krijg je ernstig letsel aan hart, longen, aorta. Waarom iemand zo lang laten lijden en niet meteen in hoofd schieten?

Plaats een reactie

Delen