Macron. Foto Shutterstock.

Macron. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Frankrijk investeert 30 miljard in kernenergie, groene energie…

Ruben Notteboom

Terwijl België investeert in gascentrales en volop bezig is met de kernuitstap, besloot de Franse regering 30 miljard te investeren in kernenergie en groene energie. Dat kondigde Emmanuel Macron aan toen hij de toekomstplannen voor het land voorstelde.

Tegen 2030 moet het land de industriële concurrentie verhogen door de bouw van nieuwe kleine kerncentrales, investeringen in hernieuwbare energiebronnen, elektrische wagens, halfgeleiders en robotica. Macron wil Frankrijk op de kaart plaatsen als economisch centrum.

Frankrijk wil industrie opnieuw op de kaart zetten

De Franse president hoopt zo in een “opwaartse spiraal” te belanden. Hij spreekt over “innoveren, produceren, exporteren, het sociale model financieren en alles duurzaam maken”. Hij zei dit in een toespraak voor ongeveer 200 bedrijfsleiders en studenten.

Het is niet de eerste keer dat Frankrijk grote industriële plannen aankondigt. Voormalig president Nicolas Sarkozy had een investeringsplan van 35 miljard op tafel gelegd om uit de financiële crisis te klimmen. Het aandeel van de industrie in de Franse economie blijft dalen en het vertrouwen in de traditionele industrie staat op een laag pitje.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

6 gedachten over “Frankrijk investeert 30 miljard in kernenergie, groene energie…”

  1. Frankrijk kijkt blijkbaar verder dan hun neus lang is. Hallo Tinne Verstraeten? Frankrijk zal maar al te graag hun elektriciteit aan armzalig België verkopen tegen een prijs die zij bepalen en niet de prijs die groene jongens graag zouden willen.

  2. electriciteits tekort in Duitsland en dit land zal ons verplichten om dure electriciteit aan te kopen in Frankrijk,via Engie,geproduceerd door kerncentrales.Merkel heeft de doodsteek gegeven aan de Duitse economie en hebben de groenen hetzelfde gedaan onder de goedkeuring van stoeipoes loper sander-de-grote

  3. Dit bewijst dat Frankrijk de Belgische politiek zeer goed volgt, en een toekomstvisie heeft.
    Om blackouts en de daarbij horende rellen te vermijden, zullen de Belgen VEEL elektriciteit moeten kopen. HEEL VEEL, en tegen elke kost, want onze linkse regering, of beter gezegd dictatuur, kan zich niet meer veroorloven dat bij de slaven het licht uitgaat.

Plaats een reactie

Delen