De Franse Senaat - Afbeelding: Shutterstock

De Franse Senaat - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Frankrijk: Senaat stemt tegen uitbreiding coronapas tot zomer 2022

Niels Geerinck

De Franse Senaat stemde gisteren tegen de verdere verlenging van de coronapas tot en met 31 juli 2022. De pas zal echter wel blijven gebruikt worden tot 28 februari 2022, dan houdt de werking van het Franse parlement op in het kader van de verkiezingen.

Frankrijk was één van de eerste landen om een coronapas in te voeren. Hierdoor kunnen mensen slechts toegang krijgen tot cafés, winkelcentra of bioscopen indien men volledig gevaccineerd werd of wanneer men recentelijk een negatieve test deed.

Begin deze maand lag er een wetsvoorstel op tafel dat het gebruik van de coronapas moest verlegen tot 31 juli 2022. Hiertegen biedt de Senaat nu weerstand. “3,5 maanden dat gaat, 8,5 maanden is te veel”, zo klinkt het. Volgende week overleggen de Senatoren met de volksvertegenwoordigers over de verdere interpretatie van het wetsontwerp en de eigenlijke verlenging van de coronapas.

Celstraffen

Het nieuw ontwerp voorziet ook een clausule waarmee het parlement wil optreden tegen het frauderen met de coronapas. Wie zich vergrijpt aan het misdrijf, riskeert tot vijf jaar cel of een boete die kan oplopen tot bijna 75.000 euro.

De afgelopen maanden demonstreerden onafgebroken tienduizenden Fransen in alle grootsteden tegen de invoering van de coronapas.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

4 gedachten over “Frankrijk: Senaat stemt tegen uitbreiding coronapas tot zomer 2022”

  1. De coronapas in Frankrijk werkt perfect, zelf ondervonden gedurende 3 weken. De kleine minderheid die protesteert, daar moet je geen rekening mee houden, het zijn onbenullen. De senaat heeft wel een punt : 8,5 maand is te lang in een situatie, waarvan je niet weet hoe die zal evolueren. Maar energie blijven steken in wie niet akkoord is, is verspilde energie. Je moet het deze mensen zo moeilijk mogelijk maken.

Plaats een reactie

Delen