Franse minister: “EU-landen moeten migranten opnemen of betalen”

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin. Shutterstock

Uncategorized

Frankrijk: zes moskeeën ontbonden na banden met radicaal islamitische milieus

Niels Geerinck

De Franse regering zal de ontbinding voltooien van zes moskeeën en nog enkele verenigingen. Dat deelde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin mee. De moskeeën en verenigingen werden beschuldigd van het verspreiden van radicaal islamitische propaganda.

De ontbinding komt er na een onderzoek dat al sinds november vorig jaar aan de gang was. Daarbij werden meer dan 89 moskeeën en verenigingen doorgelicht. Zo kwam de Franse regering tot de ontdekking dat ongeveer 1/3 van de onderzochte plekken opriep tot radicalisme.

De moskeeën bevinden zich volgens de Franse autoriteiten allemaal in verschillende departementen doorheen heel het land. Onder de verengingen die worden ontbonden bevindt zich de islamitische uitgeverij ‘Nawa’. Volgens het onderzoek was die uitgeverij verantwoordelijk voor de verspreiding van boeken waarin de Jihad gelegitimeerd werd.

Ook de ‘African Black Defence League’ (LDNA) wordt door Darmanin ontbonden. De LDNA is een zelfverklaarde “revolutionaire beweging die voor de verdediging van de rechten van Afro-afstammelingen en Afrikanen” staat, ze waren zeer actief bij de Black Lives Matter-rellen en plunderingen in Parijs en andere steden. De minister is van mening dat de groep “een ideologie verspreidt die oproept tot haat, discriminatie en geweld op basis van afkomst, seksuele geaardheid.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

12 gedachten over “Frankrijk: zes moskeeën ontbonden na banden met radicaal islamitische milieus”

  1. Knap werk in Frankrijk ,deze rotzooi hoort daar niet thuis .Ze zouden hier beter een voorbeeld aan nemen die gatlikkers van politiekers alles voor de stemmen al moeten er slachtoffers voor vallen .En maar toetteren ,maar veiligheid voor burgers nul, wel iedereen op de bon zetten voor de grootste zever nietwaar Quick

  2. Soms gaat er bij bepaalde mensen een licht op dat veel van die “huizen” gewoon terroristen nesten zijn. Wij, met imam Somers, zitten nog in de fase van het subsidiëren ervan, maar wij zijn ook hofleverancier van IS.

  3. Macaron gaat doen alsof hij het programma van zemmour een beetje uitvoert , tot na de verkiezingen . dan word alles weer voor 3 jaar vergeten . 6 moskeeën ontbinden en er 12 nieuwe erkennen ?

  4. Welke moskee heeft deze banden niet? Misschien eens een opdracht voor pano, dat wel weet te infiltreren in een studentenclubje, maar weinig zin heeft in te onderzoeken wat écht extreem conservatief fundamentalistisch is.

  5. t’ Ja ook beter laat dan nooit zeker ! Maar behalve dit is er veel meer te onderzoeken, feit is dat dit gif al zo verspreid is dat het niet meer uit te roeien valt. Ze hebben het al zoveel jaren geleden van van de daken geschreeuwd dat ze Europa zullen overnemen, de politiek maar ook de burger trok zijn schouders op, wel ik vrees dat ze aardig wat vooruitgang boeken. Waarom hebben ze ooit toegelaten van zoveel Moskeeën te bouwen? Voelen ze nu pas nattigheid? Wie schaffen das, is nu haast op pensioen, financieel zeker binnen en wel ergens een villa met personeel staan hebben als het te gevaarlijk wordt nog in de EU te leven ! Zoals het klokje thuis tikt… tik het nergens ? Ik hoop dat je nergens in de buurt bent waar een ander klokje zou kunnen tikken want dan ben je naar …. nergens meer.

  6. Frankrijk heeft de juiste politiek tegenover de “godsdienst van de vrede”
    Gewoon hun moskeeën sluiten en hun organisaties uitmesten.
    Geen papieren….dus illegaal in het land: het vliegtuig op en
    wegwezen.
    En dan scherpe regels voor die anderen die wel papieren hebben.
    Die vloedgolf van islamisten dient absoluut gestopt worden.
    Indien Frankrijk het kan zie ik niet in waarom Vlaanderen het niet zou kunnen.

  7. Ook de ‘African Black Defence League’ (LDNA) wordt door Darmanin ontbonden. De LDNA is een zelfverklaarde “revolutionaire beweging die voor de verdediging van de rechten van Afro-afstammelingen en Afrikanen” staat, ze waren zeer actief bij de Black Lives Matter-rellen en plunderingen in Parijs en andere steden. (Texto).
    Het clubke van terroristen in spé wordt ontbonden en blijkbaar verder ongemoeid gelaten. Binnen enkele decennia kunnen die terroristen (slapende tijdbommen) een greep naar de macht doen en zij zullen de roede (etnische zuiveringen) niet sparen. Exit Mensenrechten, exit onze Westerse beschaving.

Plaats een reactie

Delen