Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Cultuuroorlog

Genderneutrale speelgoedafdelingen vanaf 2024 verplicht in Californië

Simon Segers

In de Amerikaanse staat Californië heeft gouverneur Gavin Newsom (Democraten) een wet ondertekend die stelt dat alle grote winkelketens met een speelgoedsectie vanaf 2024 ook een genderneutrale afdeling dienen te hebben.

Supermarktketen Target maakte in 2015 reeds vrijwillig komaf met jongens- en meisjesafdelingen in hun speelgoedsecties. De nieuwe wet in Californië is van toepassing op alle ketens met 500 of meer werknemers. Traditionele speelgoedafdelingen die gesplitst zijn voor jongens en meisje hoeven dus niet te verdwijnen, zolang ook een aparte genderneutrale sectie aanwezig is. Overtreders zullen een boete krijgen van 250 dollar bij een eerste vergrijp en 500 dollar bij elke volgende vaststelling.

Ruimtelijk inzicht

Campell Leaper, een professor psychologie aan de universiteit van Santa Cruz vertelde dat kinderen vanaf jonge leeftijd zeer bewust zijn van gendercategorieën. “We weten uit een heleboel onderzoek dat zodra ze deze categorieën hebben beschouwd en vervolgens zien dat speelgoed voor het andere geslacht gelabeld is, dat ze dit dikwijls links laten liggen”, aldus Leaper. Volgens de professor is dit een gemiste kans voor bijvoorbeeld meisjes om speelgoed te leren kennen dat kan helpen bij de ontwikkeling van hun ruimtelijk inzicht. “Het kan helpen om bepaalde interesses van jongs af aan te stimuleren”, besloot de onderzoeker.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Genderneutrale speelgoedafdelingen vanaf 2024 verplicht in Californië”

  1. Hier is het dwing-vingertje weer. Baas in eigen winkel en als iemand een probleem heeft omdat ik niet aan deze wokewaanzin deelneem dan moet hij maar buiten blijven. Als ge in uw eigen zaak uw indelingen niet meer mag bepalen is het ver gekomen. Winkel dicht en naar andere oorden, spijtig voor het personeel. Als iedereen daartegen in opstand komt zou er al veel kunnen tegengehouden worden. Waar blijven ze het toch halen.

  2. Mag de bedrijfswereld apolitiek blijven aub? Opvoeding van onze kinderen moet een privézaak blijven zonder inmenging van woke activisme. Een meisje of jongen mogen zijn is trouwens een recht.

Plaats een reactie

Delen