Gentse studenten in de Overpoortstraat (Photonews)

Gentse studenten in de Overpoortstraat (Photonews)

Uncategorized

Gentse nachtclubs willen af van coronapas

Damien Segers

Enkele nachtclubs in Gent willen af van het Covid Safe Ticket, ook wel coronapas genoemd, als voorwaarde om klanten binnen te laten. Het tonen van dit ticket leidt volgens de uitbaters tot extra drukte aan de deur. Dat meldt Gerald Claeys van Nightlife Council Gent en uitbater van danscafé Charlatan aan VRT NWS.

De oproep tot afschaffen van de coronapas komt twee weken na de heropening van het nachtleven. Gebruik van het Covid Safe Ticket is onder andere verplicht voor elk evenement binnen met meer dan 500 bezoekers. Enkel in dat geval gelden er geen coronamaatregelen en mag bijvoorbeeld gedanst worden. Door deze limiet van 500 bezoekers kunnen kleinere cafés en nachtclubs, zoals die in de Gentse Overpoortstraat, wel zonder coronapas werken.

Dat er voor grotere aantallen bezoekers toch maatregelen nodig zijn, begrijpt Claeys, maar hij zou het liever anders zien. “Het zet de rem er wel een beetje op, zowel voor zaakvoerders, organisatoren als voor klanten.”

Kleine drama’s door coronapas

Er vinden soms kleine drama’s plaats met de coronapas, vertelt Claeys: “Mensen die twee keer gevaccineerd zijn, maar geen app hebben of anderen die met een lege batterij aan de inkom staan.” Verder zou het gebruik van de pas extra werk opleveren aan de kassa, waardoor medewerkers andere zaken vergeten. Claeys hoopt alvast dat de danscafés niet te lang meer gebruik hoeven te maken van het Covid Safe Ticket.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

2 gedachten over “Gentse nachtclubs willen af van coronapas”

  1. Het wordt misschien is tijd, dat de horeca zijn ogen opent.
    Ze zijn gewoon het hele uitgangsleven, en sociaal leven van de mensen aan het kapotmaken, tweedeling aan het zaaien in de maatschappij, en dat is is nou net de bedoeling.
    Je moet het alleen willen zien.
    Je bent als horecazaak je eigen graf (faillissement) aan het graven.
    Word wakker !!!

Plaats een reactie

Delen