Afbeelding illustratief - Afbeelding: Shutterstock

Afbeelding illustratief - Afbeelding: Shutterstock

Binnenland politiek

Gerepatrieerde IS-vrouw veroordeeld voor terrorisme

Niels Geerinck

Shirley R., één van de zes vrouwen die in juli vanuit Syrië naar ons land werden overgebracht, is door de Brusselse rechtbank veroordeeld voor terrorisme. Ze kreeg een straf van 40 maanden cel, met probatie-uitstel. Zo dient ze verplicht psychologische bijstand te zoeken. Dat meldt La Libre.

Volgens de rechtbank nam de vrouw deel aan de terroristische activiteiten van Islamitische Staat (IS). Daarbij zou ze ook getracht hebben om haar oudste kind actief te laten worden bij de terreurgroep. “Ze moet geweten hebben wat voor groep ze vervoegde en moest beseft hebben dat het om een terreurgroep ging”, zo klinkt het oordeel van de rechtbank.

De vrouw zelf bleef echter steeds aanhouden dan ze niet wist wat voor een groep IS was en hoe de situatie in Syrië op dat moment zat. De rechter wees dit van de hand en verklaarde dat de vrouw zelfs aan haar familie gevraagd had om IS financieel te steunen.

Ook de schoonzus van de beklaagde, Jasmine D. kreeg bij verstek een celstraf van vijf jaar. Zij bevindt zich wel nog in kamp Al-Hol.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

9 gedachten over “Gerepatrieerde IS-vrouw veroordeeld voor terrorisme”

  1. “Veroordeeld” noemen ze dat. Op “probatie” met psychologische begeleiding…en een dikke sociale woning met veel uitkeringen. Zo straft Brussel haar massamoordenaars! Dat tuig zal eens goed lachen, in alle luxe terug gevlogen met geïndoctrineerde kinderen waarvan ze niet eens weten wie de vader is, en nu geen dag celstraf. Straks mogen we ons weer aan aanslagen verwachten en ons politiek benoemd gerecht zal weer het gekende riedeltje afsteken “gekend bij het gerecht maar niet meer geradicaliseerd na de psychologische begeleiding”.

  2. Wat zijn de voorwaarden van dit probatie uitstel buiten psychologische bijstand?Werk zoeken,vaste woonplaats(sociale woning)……Ik lees op website van de kazerne Dossin dat Justitie een leertraject voorziet om haatmisdrijven en discriminatie aan te pakken.De daders moeten dan een reflectieverslag maken en de gids een rapport aan Justitie.Ik mag toch hopen dat deze voorwaarde ook in het probatie uitstel staat?Het kan natuurlijk ook zijn dat dit enkel voor racistische blanke mannen/vrouwen is?!

  3. Dit was dan de uitspraak van een Brusselse rechter .Deze geven nog lichtere straffen voor IS moordenaars dan als het een Vlaming moest zijn die een verkeersovertreding gedaan heeft .Dat ze hier maar niet spreken van andere landen politiek benoemde rechters als ze dan maar in de spiegel kijken ze mogen bij de criminelen gaan zitten ze zijn geen haar beter

Plaats een reactie

Delen