Walter Govaert. Photo News

Walter Govaert. Photo News

Binnenland politiek

Gewezen Open Vld-boegbeeld Walter Govaert veroordeeld tot jaar cel met uitstel wegens huisjesmelkerij

Simon Segers

Walter Govaert, een voormalig politicus voor Open Vld Wetteren, is veroordeeld voor huisjesmelkerij door een rechter uit Dendermonde. De politicus werd in juni reeds uit zijn partij gezet, maar zetelt voorlopig nog steeds in de gemeenteraad.

In Wetteren verhuurt Govaert verschillende appartementen in een flatgebouw op de hoek van de Moerstraat met de Hoenderstraat. Een wooninspecteur stelde vast dat verschillende panden onbewoonbaar waren wegens een gebrek aan onderhoud. De Open Vld-politicus werd gedagvaard en vervolgens uit zijn partij gezet. Hij zetelt nu nog steeds als onafhankelijk gemeenteraadslid in Wetteren. Het is voorlopig onduidelijk of hij zijn mandaat zal kunnen blijven behouden.

Geen klachten van de bewoners

Govaert gelooft zelf dat het om een politieke afrekening gaat. “Er zijn mensen die gezworen hebben dat ze me ooit voor de rechtbank zouden krijgen en dat is wat nu gebeurt”, verklaarde hij in de rechtbank. “Ik heb nooit bewoners weten klagen. Het was het gemeentebestuur dat de wooninspectie op mijn appartementen afstuurde.” De rechter volgde echter de redenering van de politicus niet en veroordeelde hem tot een jaar celstraf met uitstel, evenals een boete van 16.000 euro, waarvan de helft met uitstel. Verder werd ook 5.000 euro aan huuropbrengsten verbeurd verklaard. Drie van zijn vennootschappen kregen ook boetes van gezamenlijk meer dan 130.000 euro, waarvan opnieuw de helft met uitstel. Ook hier werd bijna 40.000 euro verbeurd verklaard.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

9 gedachten over “Gewezen Open Vld-boegbeeld Walter Govaert veroordeeld tot jaar cel met uitstel wegens huisjesmelkerij”

  1. 5000€ huur opbrengsten verbeurd verklaard? Hadden ze het dan niet kunnen trug geven aan de slachtoffers. Zo zie je maar hoe rot onze rechtsstaat en politiek is. De enige die hier nog in miste was de koning…

  2. Dit lijkt wel een ziekte bij open vld , mensen bestelen en liegen en bedriegen , hopelijk vallen ze snel onder de kiesdrempel , nu egbert nog vervolgen voor zijn manipulaties en bedrog en dan al de rest opkuisen

Plaats een reactie

Delen