Amerikaanse president Joe Biden tijdens een bezoek aan België in juni 2021.

Amerikaanse president Joe Biden tijdens een bezoek aan België in juni 2021.

Uncategorized

Goedkeuringscijfer Amerikaans president Joe Biden keldert verder

Damien Segers

Het goedkeuringscijfer van de Amerikaanse president Joe Biden (Democratische Partij) blijft verder kelderen. Volgens een recente Zogby-peiling is een nieuw dieptepunt van 36,4% goedkeuring bereikt. Dit cijfer komt er in navolging van de moeizame terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Afghanistan. Verder waren recent problemen met de Amerikaanse leveringsketen. Zo meldt de conservatieve nieuwssite Breitbart.

De negatieve perceptie van de president geldt voor alle leeftijdsgroepen. Vooral onder de jongere generatie, 18 tot 29-jarigen, scoort Biden het slechtst. In die groep ziet slechts 34% een goede president in Joe Biden.

In augustus was Biden verantwoordelijk voor een desastreuze terugtrekking uit Afghanistan. Zo zijn na overname van Afghanistan door terreurgroep de Taliban dertien militairen, honderden Amerikaanse staatsburgers en talloze anderen vermoord. Zowel Biden als zijn minister voor Buitenlandse zaken Antony Blinken verklaarden echter de uittocht een buitengewoon succes”.

Trump deed het slechter

Joe Biden is niet de enige president in de Amerikaanse geschiedenis met een laag goedkeuringscijfer. Zijn voorganger, voormalig president Donald J. Trump, scoorde historisch laag na de bestorming van het Capitool door complotdenkers, welke geloofden dat de verkiezingen frauduleus gewonnen waren door Joe Biden. Na dit voorval kelderde zijn goedkeuring naar 34%. Dit incident, echter, leidde nog altijd niet het allerlaagste cijfer in de Amerikaanse geschiedenis. Die gedeelde oneer hoort presidenten Harry Truman (22%), Richard Nixon (24%) en George W. Bush (25%) toe. Zij hadden naar het einde van hun ambten elk schandalen te verwerken. Hun termijnen werden afgesloten door respectievelijk de Koreaanse Oorlog, het Watergate-schandaal en de financiële crisis van 2008. Het valt af te wachten of Joe Biden in de voetsporen zal treden van zijn meest beruchte voorgangers, of dat hij een ommekeer maakt en alsnog een populaire president zal worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

3 gedachten over “Goedkeuringscijfer Amerikaans president Joe Biden keldert verder”

  1. Natuurlijk, de maskers vallen af. Het verhaaltje van de uitbundige feesten in de hel. Toen deze gedaan waren en de ellende terug begon vroegen de nieuwe bewoners hoe dit kwam. Ah, maar toen waren het verkiezingen… nu is het terug realiteit… 🤔.

  2. Wie goed wil doorgronden waarom de Democratische Partij in de VSA Donald Trump zo haatten, moet het boek Stealing America van Dinesh D’Souza maar eens lezen. Dat boek is wat men in het Engels zegt een echte eyeopener !

Plaats een reactie

Delen