Foto illustratief - Afbeelding: Photonews

Foto illustratief - Afbeelding: Photonews

Uncategorized

Grootschalige politieactie in drugsmilieu: 6 drugslabs opgerold, 57 luxe auto’s in beslag genomen, 64 personen opgepakt

Niels Geerinck

Dinsdag vond een grootschalige politieactie plaats. Meer dan duizend agenten van de federale politie voerden op 114 verschillende plaatsen, waarvan het merendeel in Brussel, huiszoekingen uit. De actie kadert in het onderzoek van ‘Operation Sky’.

Het parket kondigde het succes van de actie aan via een persconferentie. In totaal werden 64 personen opgepakt, tientallen vuurwapens en 57 luxevoertuigen in beslag genomen. Daarnaast werden er 6 drugslaboratoria opgerold. Volgens de federale politie gaat het om een criminele organisatie die verdacht wordt van cocaïnehandel tussen Europa en Zuid-Amerika. “We ontdekten ook een grote hoeveelheid gouden munten, een geldtelmachine, ongeveer 1 miljoen euro in cash en 300 m³ gesmokkelde tabak”, zo voegt het federaal parket toe.

Daarnaast werden nog drones, stoorzenders en voortstuwingsmotoren voor duikers in beslag genomen.

“Nieuwe organisatie”

De directeur van de federale gerechtelijke politie Eric Jacobs deelde tijdens de persconferentie mee dat het zou gaan om een nieuwe organisatie, die tot nu toe onopgemerkt kon opereren, vooral vanop Brussels grondgebied. “Binnen deze criminele organisatie gaan er aanzienlijke sommen contant geld om. Ze doet een beroep op Belgische en buitenlandse ondernemingen via stromannen en maakt gebruik van corruptie, dreigingen en geweld tot zelfs moord om haar doel te bereiken”, zo zegt hij.

Antwerpen blijft volgens de autoriteiten de verdeelhaven van ons land. Toch willen ze erop wijzen dat de drugsmaffia erg actief is in heel België. “We wisten al dat de haven van Antwerpen de grootste invoerhaven van cocaïne is, maar we zien nu duidelijk dat de maffia actief is in heel het land”, zo voegt men toe.

Ook deze organisatie maakte gebruik van versleutelde communicatiekanalen zoals Encrochat en Sky ECC. Zo konden ze geruime tijd politionele onderzoeksmiddelen en tactieken omzeilen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Grootschalige politieactie in drugsmilieu: 6 drugslabs opgerold, 57 luxe auto’s in beslag genomen, 64 personen opgepakt”

Plaats een reactie

Delen