Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Helft Belgische werkgevers wil coronapas invoeren voor personeel

Wijnand Meeus

Uit een enquête van hr-dienstengroep Liantis bij 1.504 ondernemers blijkt dat de helft van de bedrijven voorstander is van de uitbreiding van de coronapas naar de werkvloer. “We begrijpen werkgevers natuurlijk: ze zijn wettelijk verplicht om de gezondheid van hun medewerkers te waarborgen”, zegt juridisch expert Matthias Debruyckere.

Bedrijven met meer dan 50 mensen in dienst kunnen via hun arbeidsarts sinds kort wel de vaccinatiegraad in hun organisatie opvragen. Uit de bevraging van Liantis blijkt echter dat 47,2 procent ook zou willen weten wie wel of niet gevaccineerd is. Voorlopig blijft het nog onmogelijk om exact te weten welke medewerker er al dan niet gevaccineerd is.

“Dat laat de wet simpelweg niet toe”, klinkt het bij Debruyckere. “Bovendien is het zo dat de werknemers vrij moeten kunnen beslissen of ze zich al dan niet laten vaccineren. Tot slot is het ook helemaal niet toegestaan dat een werkgever medische gegevens opvraagt van zijn personeel.”

Uit de peiling blijkt nog dat 36 procent van de bevraagde werkgevers zoveel mogelijk sensibiliseert op de werkvloer om mensen te overtuigen van het nut van vaccinaties. 25 procent wil in de toekomst ook coronavaccins aanbieden op de werkvloer. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

9 gedachten over “Helft Belgische werkgevers wil coronapas invoeren voor personeel”

  1. Ze gaan het rap weten dan, geef mijn ontslagpremie dan maar en ik klaag ze ermee aan wegens discriminatie op basis van medische grond (welke zelfs geen echte invloed heeft op de werkbekwaamheid etc.). Trouwens waar zijn de ‘vaxxed’ personen nu bang van, of hun werkgevers? Die hebben toch nergens last meer van zou men denken, of zou het dan toch…………? Bibber en beef maar al jongens, er zal een nieuwe “variant” opduiken en jullie gaan binnenkort om nog meer rommelspuiten mogen gaan! Ofwel zeg je: “Ik heb het helemaal gehad!” en plooit niet meer voor hun eisen, nog steeds welkom aan onze zijde 😉

  2. CITAAT Peter Vlemmix:

    “Als iets een booster nodig heeft, werkte het niet goed. Als het niet goed werkte, ben je voorgelogen. Als je voorgelogen bent, vraag je dan af waarom.”

    Om zich die vraag te stellen, daarvoor is de kudde volgzame schapen te dom. Nu nog zie je overigens nog altijd van die blatende schaapjes met een mondmasker op, zelfs op de fiets. Nog altijd hebben die dommeriken niet door dat dit erop neer komt dat je fruitvliegjes wil weren met kippengaas. Nog altijd beseffen ze niet dat ze met die mondkapjes, broeihaarden van bacteriën en schimmels, hun gezondheid ernstige schade toebrengen. Kortom, te dom om hooi te eten.

  3. Den bakker waar mijn dochter werk (Linds – Antwerpen) eist van het personeel dat ze mondmaskers blijven dragen zolang niet alle werknemers gevaxxed zijn. Alsof ze in het leger zitten en groepstraffen moeten ontvangen voor wandaden.
    Mensen zijn afgegleden tot een niveau nooit gezien.

Plaats een reactie

Delen