Afbeelding illustratief - Afbeelding: Shutterstock

Afbeelding illustratief - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Illegale migrant voor rechtbank na dodelijke steekpartij in Luik

Niels Geerinck

De verdachte moet naar alle waarschijnlijkheid voor het Hof van Assisen verschijnen. Hij stak in maart 2020 een 22-jarige vrouw in de keel, met een fatale afloop. De man houdt vol dat het om een ongeval zou gaan. Een reeks forensische onderzoeken spreken dit echter tegen. Dat meldt La Dernière Heure.

De Luikse Kamer van Inbeschuldigingstelling vraagt een doorverwijzing naar het Hof van Assisen voor de verdachte, wegens moord. Daarnaast wil het parket ook nog dat er verdere onderzoeken op het lichaam van het 22-jarige slachtoffer worden verricht.

Een uit de hand gelopen ruzie of negeren van avances?

De 22-jarige Mégane kwam op 9 maart 2020 om het leven tijdens een ruzie. De verdachte van de dodelijke messteek Mohammed Dahmane en het slachtoffer woonden samen met twee anderen in een kraakpand in de Luikse wijk Droixhe.

De dader verklaarde dat er een ruzie plaatsvond tussen hem en de partner van het slachtoffer omtrent de drugs die ze bij zich hadden, waarop Mégane ’toevallig’ geraakt werd door het mes toen ze de twee mannen uit elkaar probeerde te halen. Allen waren ze al onder invloed van drugs toen de ruzie en het gevecht uitbrak, zo voegt de verdachte toe.

De verklaringen van de partner van Mégane spreken dit echter tegen. Volgens hem raakte Mohammed Dahmane overstuur omdat Mégane zijn seksuele avances zou hebben afgewezen. Zowel de partner als de verdachte verblijven illegaal in ons land.

Forensische onderzoeken

Het lichaam van het slachtoffer werd onderzocht door een forensisch deskundige. Ook die is het niet eens met de feiten die de verdachte wist te verklaren. Volgens de expert kwam Mégane om het leven met een messteek in de keel en werd ze niet “toevallig” geraakt. Het parket wil nog meer onderzoeken op het slachtoffer uitvoeren. De advocaten van de verdachten beklemtonen dat de man bij zijn eerder verklaringen blijft. “Onze cliënt houdt vol wat hij sinds zijn arrestatie heeft gezegd, dat de feiten een tragisch ongeval zijn“, zo klinkt het.

Aanhouding in Spanje

Na de feiten sloeg Dahmane op de vlucht. Volgens verklaringen zocht hij eerst een onderkomen in een naburig kraakpand, waar hij nog een andere man aanviel met een mes. Dit slachtoffer overleefde de aanval wel. Daarop ontvluchtte hij ons land en dook onder in verschillende Europese landen. In juli 2020 werd hij door de Spaanse autoriteiten gearresteerd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

8 gedachten over “Illegale migrant voor rechtbank na dodelijke steekpartij in Luik”

  1. Mmmmm, de arme per ongeluk illegale man heeft per ongeluk mensen neergestoken en nu heeft de politie de arme man per ongeluk gearresteerd en moet hij per ongeluk waarschijnlijk voor het Hof van Assisen verschijnen en wordt hij misschien per ongeluk een straf opgelegd.

  2. Als het over een illegaal gaat, betekent dit dat er geen straf zal van komen. Als het dan nog over een migrant gaat, zullen de enige vragen zijn die ze hem zullen stellen waar hij zijn nieuwe sociale woning wil en hoeveel zijn uitkeringen moeten zijn.

  3. hij dacht dat het een schaap was;onverdoofd slachten,die mannen hebben daar de de kunst van.Hoe zou ons liesje reageren als ze voor zo’n slachter staat,nu die slachter zal hier een rustig leventje hebben in een van onze nieuwe hotels die met Vlaams belastingsgeld betaald zijn.

  4. Waarom in ’s hemelsnaam ook nog geld gaan uitgeven aan een assissenproces met een trein advocaten (op kosten van de staat), burgers die hun werk moeten missen en uiteindelijk geen echte strafuitvoering.
    Uitlevering aan land van herkomst, samen met de 3 andere gedrogeerde lieverdjes en laat ze daar maar uitzoeken wie waaraan schuldig was.
    Zou alvast een stichtend voorbeeld zijn voor andere verwarde geesten..

Plaats een reactie

Delen