Jaak Gabriëls (Photonews)

Jaak Gabriëls (Photonews)

Binnenland politiek

Jaak Gabriëls (Open Vld) vandaag voor de rechter voor fraude

Pieter Van Berkel

Voormalig burgemeester van Bree en minister van Staat Jaak Gabriëls (Open Vld) moet donderdag voor de rechtbank van Tongeren verschijnen voor schriftvervalsing, gebruik van valse stukken, misbruik van vertrouwen, verduistering en boekhoudkundige inbreuken.

In 2013 stapte burgemeester Liesbeth Van der Auwera (CD&V) naar het parket nadat een ondernemer haar zijn boekhouding liet zien, met daarin facturen aan verschillende ondernemers, de stad en het plaatselijke OCMW, voor diensten die geleverd waren aan de liberale partij Verjonging. Zij waren vaak betaald door ondernemers die nooit iets besteld hadden.

Verschillende mensen uit het hele land waren bij de fraude betrokken. Velen betaalden al een minnelijke schikking en hoeven dus niet meer voor de rechter te verschijnen.

Gabriëls staat samen met 39 anderen terecht, waaronder de vroegere Open Vld-top van Bree. Gabriëls, die vijf jaar cel riskeert, ontkent elke beschuldiging van fraude. Zijn advocaat Pieter Helsen gaat voor de vrijspraak.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

15 gedachten over “Jaak Gabriëls (Open Vld) vandaag voor de rechter voor fraude”

  1. we mogen dit niet vergeten en bij de volgende verkiezingen moeten al die bedriegelijke geld transacties naar boven komen.De vld heeft de plaats van de spa-ps ingenomen,een nieuwe naam zal daar niets aan veranderen.De lijst wordt met de dag langer en langer,iedere week staat er een vld-er voor de rechtbank die met corruptie en fraude te maken heeft.Lachebekje’s lijstje wordt uitgedund qua lijsttrekkers en kandidaten,wie wil er zich met een dergelijke partij vereenzelvigen

  2. (verl) open vld…weeral. Je hoort alleen nog maar schandalen van die kakpartij. En dan met veel heisa ’tScheldt nog eens viseren(leugenaar lachaars…) op kosten van de belastingbetalers, walgelijke partij.

  3. Fraude een specialiteit van deviante liberalen. Het behoort blijkbaar tot het DNA van OVLD. Allez een kandidaat voor de job van minister van justitie in de volgende legislatuur. Zal zeker minder zwaar gesanctioneerd worden dan Vlaamse militanten die vervolgd en veroordeeld werden voor een politiek opiniemisdrijf. OVLD lidmaatschap is voor sommige rechters misschien een verzachtende omstandigheid.

Plaats een reactie

Delen