De wortels van de hedendaagse 'culture wars'

Joe Biden. Shutterstock

Uncategorized

Jan Jambon (N-VA) over uitbreiding coronapaspoort: “We hebben géén bocht gemaakt”

Anton Schelfaut

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) kwam deze week in het oog van de storm terecht, nadat hij groen licht had gegeven voor een uitbreiding van het coronapaspoort. In een interview met Het Laatste Nieuws bijt Jambon van zich af: “Had ik het kunnen tegenhouden? Ja. Maar dan was er geen compromis, wel complete chaos. Kan u de kritiek dàn al inbeelden?”

Jambon benadrukt dat ook hij vanuit principieel oogpunt moeite heeft met de coronapas. “Ik wil ook niet overal mijn pasje tonen”, hekelt hij. “Maar het was kiezen tussen twee kwalen. En dan liever het Corona Safe Ticket dan weer overal mondmaskers dragen.”

De minister-president, die zich steeds heeft verzet tegen de invoering van een coronapaspoort, ontkent dat hij een bocht heeft moeten maken. “We hebben géén bocht gemaakt. De horecasector zei zelf: ‘Voer alsjeblieft geen mondmaskerplicht in, dan gebruiken we liever een coronapas.’ Enkele ministers aan tafel wilden heel ver gaan, hé. Overal mondmaskers én coronapassen. Dan moet je mij eens uitleggen dat als de sector zélf voorstander is, waarom je dat nog gaat tegen houden?”

“Als je met zes regeringen aan tafel zit, kan je niet alles binnenhalen als wanneer je het alleen voor het zeggen had”, vervolgt Jambon. “Had ik het misschien kunnen tegenhouden? Ja. Maar dan was er geen compromis en stort je het crisisbeheer in complete chaos. Kan u de kritiek dàn al inbeelden? En dan zou het terecht zijn. Dan slaagt de politiek een abominabel beeld! En dan speel je gewoon met leven en dood. Mijn partij heeft mij daar altijd in gevolgd.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

19 gedachten over “Jan Jambon (N-VA) over uitbreiding coronapaspoort: “We hebben géén bocht gemaakt””

  1. Kan allemaal wel zijn. Maar welke chaos had er dan geweest ? Precies of de nu genomen maatregelen duidelijk, coherent en logisch zijn en of ze überhaupt helpen. Waarom kan men als minister-president van Vlaanderen, de grootste Belgische deelstaat , met beste resultaten in Corona bestrijding, nu eens niet voor 1 keer het been proberen stijf te houden ? Waarom in Godsnaam hebben wij ons laten vaccineren ?

  2. Blijkbaar heeft N-VA zoveel schrik om ook een elfje te worden dat ze zich gedraagt als een Vivaldi partner.
    De keuze voor principieel nee te zeggen tegen een pasjesmaatschappij, waarbij wel een onderscheid wordt gemaakt tussen staatsgehoorzamen en niet-staatsgehoorzamen, of muilbanden waar geen onderscheid wordt gemaakt was nochtans niet moeilijk.
    Deze Vlaamse regering blijkt enkel oog te hebben voor deelname aan de dictatuur. Of het een Vlaamse of Belgische dictatuur is maakt me niet uit, ze zijn beiden verwerpelijk.

  3. Ach, ze zullen zich er altijd wel uitlullen. Hij heeft gewoon geen ballen aan zen lijf. En de horeca vragende partij… ik geloof er geen bal van. Trouwens, ik geloof geen enkele politieker, viroloog of media nog.

  4. Jambon liegt. Jambon is minister-president van de Vlaamse regering. Vlaanderen heeft dus een leugenaar als politiek leider. En niemand eist zijn ontslag (sic). Conclusie: Vlaamse politiek is besmet met een virus die tot normenvervaging leidt.

  5. Dus, als ik de heer Jambon goed begrijp, als een bepaalde sector voorstander is om discriminerende en ongrondwettelijke maatregelen in te voeren, deze maatregelen door de NVA maar worden ingevoerd. Of deze maatregelen al dan niet wetenschappelijk onderbouwd zijn, is voor de heer Jambon niet belangrijk.
    Ik wil een suggestie doen aan de heer Jambon. Misschien Uw administratie eens de opdracht geven om al de door de zelfverklaarde experten opgelegde maatregelen te toetsen aan wetenschappelijk onderbouwde studies over mondmaskerplicht(Muilkorf plicht) en het nut van de coronapas.
    Uw stelling dat deze maatregelen een kwestie van leven of dood zijn, en geen burgertje pesten zijn is ongeloofwaardig

  6. “Je kan niet alles binnenhalen”, zegt deze zwakkeling, niettegenstaande de rijkste, de grootste en één van de hoogst gevaccineerde regio’s. Wat heeft hij dan wel binnengehaald? Niet overal een cst… Toch lachwekkend.

  7. Kiezen tussen twee kwalen !!
    Wel , ik zal u zeggen dat terug overal mondmaskers dragen een klein petieterig kwaaltje had geweest i.t.t. de kwaal van het CST waardoor de basis is gelegd voor een alsmaar verder uitbreidende en niet meer te stoppen QR maatschappij , waarbij deze kwaal zal resulteren in de ongeneeslijke kanker van een totalitair Social Credit Systeem dat als een denderende trein de vrijheden die ons nog restten de kant in zullen rijden !
    Maar hé , de horeca ( dé autoriteit op het gebied van grondrechten en de vrijheden die daarin verankerd zijn) heeft gesproken en zo zal het geschieden ! En het is zo walgelijk dat politici zoals slappe vod Jambon , o.a. en nu in dit geval weer gaan schuilen achter de rug van HorecaVlaanderen om de onwil en het gebrek aan krachtdadig optreden te verhullen.
    Zou trouwens wel eens willen weten hoeveel horeca uitbaters effectief hiervoor gepleit hebben , of zou het misschien kunnen zijn dat HorecaVlaanderen zoals zoveel instellingen gewoon aan politiek doet !

  8. “Maar het was kiezen tussen twee kwalen. En dan liever het Corona Safe Ticket dan weer overal mondmaskers dragen.” Misschien, maar nu hebben we wel beide maatregelen aan ons been. En voor hoelang?

  9. Sorry Jan, ik ben het niet met U eens. Ik ben een overtuigde N-VA-er maar dit heeft de partij schade berokkend. Wij worden gezien als slappelingen. Het Vlaams Belang wordt zo in een zetel naar een gigantische overwinning in 2024 geleid. Je beseft blijkbaar niet dat het perverse koningskoppel De Croo – Vandenbroucke de N-VA bewust in de val heeft gelokt, om de N-VA te beschadigen. Dat was hun enig doel. Dat stomme CST brengt niets bij voor Vlaanderen. Ik raad U dringend aan om de podcast van Maddens en Bauwens te luisteren.

  10. Mijnheer de Minister-President U hebt toegegeven aan de walen en brusselaars om chaos te vermijden die zij gecreerd hebben en dan vooral omdat hun kiesvee de moslims zich niet willen laten vaccineren (wat ook het geval is in Borgerhout).
    Ik hoop dat de volgende keer U chaos gaat creeren en Vlaanderen en niet de franstaligen gaat verdedigen.

  11. De toekomst zal wel uitwijzen wat een vergiftigd geschenk die Coronapas is. Aangezien gevaccineerden nog steeds besmet kunnen raken en doorgeven, zie ik niet in hoe we met die coronapas meer vrijheid gaan krijgen, het zal eerder andersom worden. Nee, die coronapas is het zoveelste zoethoudertje om de winter door te komen. Bejaarden vallen hier weer eens naast de boot, de meesten hebben geen smartphone, laat staan internet.

Plaats een reactie

Delen