N-VA stapt naar Grondwettelijk Hof tegen pandemiewet

N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover. Photo News

Uncategorized

Johan Vande Lanotte: “Sihame El Kaouakibi is onheus behandeld”

Anton Schelfaut

Volgens voormalig Vooruit-politicus en advocaat Johan Vande Lanotte is Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi onheus behandeld. “Dat is het minste wat je kunt zeggen”, hekelt hij in een interview met De Morgen.

Vande Lanotte meent dat het niet onbesuisd was om naast El Kaouakibi op te duiken. “Vrienden van haar, die ik goed ken, hadden mij met aandrang gevraagd om te helpen. Het liep helemaal verkeerd. Ze hadden iemand nodig die de zaken even op een rijtje zette. En natuurlijk kom je dan in situaties terecht die je misschien niet helemaal kent, maar dat mag je je nooit aantrekken.”

Naar eigen zeggen heeft Vande Lanotte Vooruit-voorzitter Conner Rousseau niet verwittigd. “Dat hij gevloekt heeft, dat zal wel. Maar mijn cliënten mogen niet denken dat ik de belangen van de partij in acht neem bij hun verdediging.”

“Ik had natuurlijk wel kunnen zeggen dat ik die zaak niet aannam”, vervolgt hij. “Maar daarvoor was de manier waarop ze in de media gestoofd werd te zwaar, en de manier waarop ze onheus behandeld werd.”

“Op zaterdag krijg ik een vertrouwelijk dossier, met de vraag erop te reageren en eventuele fouten recht te zetten. Ik kan snel lezen, maar nog voor ik dat dossier had gelezen, zat het op zondag al in het nieuws. Is dat niet onheus?”, vraagt Vande Lanotte zich hardop af. In een rechtszaak gelden er bepaalde regels, “en die zijn hier absoluut niet gerespecteerd”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

40 gedachten over “Johan Vande Lanotte: “Sihame El Kaouakibi is onheus behandeld””

  1. Om het met de eigen woorden van Jogan, de keizer van Oostende te zeggen: ” In een rechtszaak gelden er bepaalde regels, en die zijn hier absoluut niet gerespecteerd”, besluit hij. Wat deed Kakapipi dan met de regels van de RECHTSSTAAT ?

  2. Het komt hierop neer, “U moogt stelen zoveel u wilt “als u de regels maar volgt. Hij spreekt dan ook, “met kennis van zaken”. Vraag maar eens aan Jean-Marie Dedecker.

  3. Meester geldverduistering zal blauwe leerling eens tonen hoe je iets in de doofpot krijgt.
    Wanneer gaat dit walgelijk persoon vertellen dat het geld “verbrand” is. AGUSTA Johan kwam er toch mee weg!

  4. We weten allemaal dat politiekers denken dat fraude geen strafbaar feit is en bijgevolg onheus behandeld worden bij het minste onderzoek. Zelfs al wordt het bewezen, dan nog is men onheus behandeld, zie naar zijn goeie vriend Willy Claes…

  5. Miljoenen achterover drukken en dan nog geld dat voor kansarmen was voorzien, dat noemt VDL “onheus”? Voor VDL is miljoenen sjoemelen misschien een peulschil, maar voor de gewone mens is een paar duizend euro al een fortuin, duidelijk een graaipoliticus!

  6. Vande Lanotte, zou Aboukiki beter wa gerust laten met zijn ziekelijke leugens. Is dat liege en geldbeest nu nog niet ziek genoeg, straks geneest ze nooit meer en dan ? Wie zal dan haar medikatie niet meer kunnen betalen met haar hongersloontje dat ze nu nog krijgt. Ik heb echt met haar te doen.

  7. Dat is weer het toppunt. Dien leugenaar komt is effe vertellen dat ze onheus is behandelt… . En die huisinval van een medewerker van ’tScheldt dan? Ze heeft gvd geld gepikt en haar familie ook. Als ge uw gat verbrand moet ge maar op de blaren zitten, zo simpel is dat.

  8. Tiens, bij Kris Van Dijk, Bart De Pauw edm heb ik de keizer van Oostende niet horen janken dat ze onheus behandeld werden. Hun proces was al gemaakt nog voor er iets in gang tegen hen was gezet. Maar dat zijn natuurlijk Vlaamse blanke mannen. En geen linkse buitenlandse lesbische vrouwen. Links ja, want de OVLD is zo links als de pest.

  9. Natuurlijk …. de ene dief dekt de andere af. Onheus behandelt, de burgersja die worden in dit land onheus behandelt door een bende gangsters die het goed met elkaar kunnen vinden. Wedden dat dat liberaal schaap door de politiek, media en justitie uiteindelijk de wind gesteld wordt.
    Gelukkig was er tScheldt f we hadden hier zelfs niks van gehoord.

  10. Natuurlijk …. de ene dief dekt de andere af. Onheus behandelt, de burgersja die worden in dit land onheus behandelt door een bende gangsters die het goed met elkaar kunnen vinden. Wedden dat dat liberaal schaap door de politiek, media en justitie uiteindelijk de wind gesteld wordt.
    Gelukkig was er tScheldt f we hadden hier zelfs niks van gehoord.

  11. Het was Frank Vandenbroucke die opdracht gaf om het Agusta smeergeld te verbranden en VDL is nooit betrokken geweest bij de Agusta affaire. Wel is hij beschuldigd geweest van belangenvermenging met Elektrawinds. Op dat vlak was vooral Jean-Marie Dedecker zijn kwelgeest en hij won zelfs een rechtszaak die VDL tegen hem had ingespannen. Let wel: voor VDL heb ik geen greintje sympathie maar de waarheid heeft toch ook zijn rechten.

  12. Norbert,je steelt een ei of een Ferrari,je wordt bestraft voor de diefstal,niet voor de waarde en zeker niet als je een kleurtje hebt,dit is de harde wet van quickie-stickie.Waarom stelen al die bruin mannen en andere allochtonen met een donkere kleur,rararara

  13. Het was dat ventje niet,maar frankske,johanneken deed iets met wind en pakjes,veel lucratiever,het waren honderden miljoenen en die niet in zijn zilverfonds verdwenen,maar in zijn zilveren potten

  14. Natuurlijk …. de ene dief dekt de andere af. Onheus behandelt, de burgers ja die worden in dit land onheus behandelt door een bende gangsters die het goed met elkaar kunnen vinden. Wedden dat dat liberaal schaap door de politiek, media en justitie uiteindelijk de wind gesteld wordt.
    Gelukkig was er tScheldt of we hadden hier zelfs niks van gehoord.

  15. hou maar op ge zijt een regelrechte leugenaar zoals er meer zijn in jullie lateflante poletiek er tussen uit komen van 9 woorden van de 10 zijn leugens de ei zit er zelfs heel goed in dat jullie froudeurs zijn ….de tijd van 20 jaar geleden met jullie kakafonie is voor bij toen geloofden de mensen jullie nog maar deze komt niet meer van pas om de mensen jullie nog laten geloven dat we nog in 20 jaar terug zitten opsluiten die handel maar dat zal ook niet gebeuren wand jullie vriendtjes zitten ook op de gerecht banken die op de zelfde manier handelen als jullie poletiekers in 1WOORD DIEVEN

  16. Werner, De socialisten euh sorry de vooruiters, of voorruiters hebben die lege doos van het zilverfonds van Verhofstadt en Vande Lanotte gevonden en samen met het Agustageld van Vandenboucke alsnog kunnen verbranden en blij dat ze waren.

  17. hij gaat hier af als een gieter , het kalf is verdronken er is onomstotelijk bewezen dat er gefraudeerd is daar kan hij niet aan voorbij ondanks al zijn ondersteuning nu kan men zich de vraag stellen waarom hij zich hier in mengt en er alles ontkende op hun gezamenlijk grote nationale tv gebeuren ? is hij betrokken partij want al snel wist hij te vertellen dat zij onschuldig was en men haar met rust moest laten zij werd onheus behandeld , was dit een zuivere Vlaming , hij , zij raakte geen kant en zat van dag één van de bevindingen in de cel , elke Belg gelijk voor de wet da’s goed gelachen , als je miljoenen steelt mag je blijkbaar veel in dit land en onheus , vandaag loopt deze dief nog steeds vrij rond en kreeg daardoor alle kans om bewijzen te vernietigen en haar zaken op orde te zetten welke burger in ons land zou ooit in deze situatie dezelfde behandeling krijgen ? een schande is het een regelrechte schande die politieke steun krijgt en haar nog bijstaat , ook VD Lanotte zou in deze moeten vervolgt worden .

  18. Benny , denk je nu echt dat V.D.B. dat geld verbrand heeft , geloof het maar niet geen enkele socialist verbrand geld, want ze kunnen niet naast het geld lopen dat van iemand anders komt , en in de vele schandalen dat ze terecht kwamen ging het over geld , veel geld !! en dan zouden ze het verbranden !! die uitleg was een grove leugen dat is nooit verbrand !!, want op geld verbranden staat een gevangenis straf .

  19. Ja die heeft hersenletsel opgelopen door zijn drug gebruik, destijds en dat zijn er nu de gevolgen van , want raaskalt maar wat , zoals een kat rare sprongen maakt als ze in het nauw gedreven word !!

  20. Zulke politici helpen dit land naar de verdommenis,gaan we de keizer van Oostende eens zijn boekje open doen?In mei 2012 verscheen het boek De keizer van Oostende, dat een beeld schetste van Vande Lanotte als een zeer machtig man in Oostende die zich zou schuldig maken aan belangenvermenging. Het boek beschrijft hoe Vande Lanotte als minister van de Noordzee het pad effende voor het bedrijf Electrawinds om de offshore windconcessies binnen te halen. Door het invoeren van een subsidieregeling met groenestroomcertificaten, het invoeren van speciale belastingregels voor windmolenparken,kruip terug onder uw steen beste vriend.

  21. Straks daagt ze de pers voor de rechtbank alhoewel er uitgebreid is aangetoond dat er een hoop onregelmatigheden zijn gebeurd met de Vlaamse subsidies. VDL zou beter nog eens nadenken over het lege Zilverfonds. Ook een massief bedrog van de gepensioneerden.

  22. Wat JVL bedoelt is als iemand onwettige praktijken uitvoert dit wettig moet worden bewezen. Anders kan die persoon niet gestraft worden en kan die zelfs een schadevergoeding voor smaad eisen. Dat is wat JVL zal doen, de onwettige praktijken van Sihame El Kaouakibi en haar entourage die niet kunnen bewezen worden van tafel vegen. De rest minimaliseren. Hij zal er nog mooi aan verdienen ook. JVL is een voorbeeld van een advocaat van de duivel. Hij is een meester in zijn vak en er waarschijnlijk nog trots op ook.

Plaats een reactie

Delen