Ook niet-Belgische kinderen krijgen voortaan elektronische identiteitskaart: “Identiteitsfraude tegengaan”

Kids-ID. Belga

Uncategorized

Jong N-VA streeft naar onafhankelijke republiek Vlaanderen

Anton Schelfaut

“De onafhankelijke republiek Vlaanderen is het belangrijkste doel van Jong N-VA.” Dat staat te lezen in de congresteksten van de jongerenafdeling. “We zijn niet tegen confederalisme, maar willen niet dat het daar eindigt”, zegt voorzitter Viktor Rooseleer in De Morgen.

Jong N-VA congresseert dit weekend in Antwerpen, alwaar de jongerenafdeling haar eigen koers wil scherpstellen met debatten rond vijf thema’s: onafhankelijkheid, justitie en veiligheid, welzijn, Europa en economie. In de congresteksten stuurt de jongerenafdeling aan op een harde afsplitsing en wijst ze het confederale bestuursmodel van moederpartij N-VA van de hand.

“De onafhankelijke republiek Vlaanderen is het belangrijkste doel van Jong N-VA. Bijvoorbeeld door een grondwetswijziging of door een onafhankelijkheidsverklaring vanuit het Vlaamse Parlement of andere democratische middelen”, luidt het. Het voorstel kreeg meteen bijval van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Proficiat Jong N-VA! Had jullie moederpartij maar even veel moed en ruggengraat”, schrijft hij op Twitter.

(Lees verder onder de tweet.)

Brussel

Jong N-VA wil Brussel omvormen tot een “volwaardige Vlaamse stad” met een aantal eigen bevoegdheden als metropool. Voorts moeten ook de faciliteiten in de Brusselse rand op de schop. De koninklijke familie wordt uit haar functies ontzet en kan enkel haar adellijke titel behouden. Aan het hoofd van het onafhankelijke Vlaanderen staat een verkozen president.

“We zijn niet tegen confederalisme, elke stap naar meer autonomie is meegenomen, maar we willen niet dat het daar eindigt”, legt Rooseleer uit. “We pinnen ons ook niet vast op een bepaalde manier om onafhankelijkheid te bereiken. We zijn legalisten en vinden dat bijvoorbeeld een onafhankelijkheidsverklaring in het Vlaams Parlement kan als er daar een breed democratisch draagvalk voor bestaat. Dat is voor ons erg belangrijk.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

19 gedachten over “Jong N-VA streeft naar onafhankelijke republiek Vlaanderen”

  1. Proficiat NVA en proficiat VB. Het moderne Vlaanderen ontstond uit de onderdrukking door de Belgische staat. Het werd geminoriseerd en als wingewest gebruikt. Ondertussen evolueerde het tot de enige echte entiteit binnen het grondgebied. De V-partijen moeten samenwerken om ons volk uit de dwang en de neergang te bevrijden. Van de Maas tot de Noordzee. Wij zijn een natie.

  2. Dat ze dan maar beginnen met de hand uit te steken naar VB. De volgende stap is dan om Bartje zever buiten te flikkeren. En zo staan ze dan al halverwege, mooi vooruitzicht.

  3. Jong N-VA en Bart De Wever twee verschillende werelden waarbij de ene gelooft in Vlaanderen en Bart kies voor België de PS en Vooruit. Om geloofwaardig over te komen moet Bart weg of Jong N-VA moet zijn conclusies trekken en afscheid nemen van het Belgisch neo-socialisme (federaal) en Belgisch liberalisme (Vlaanderen) van BDW.

  4. Luister naar mijn woorden maar zie niet naar mij (toekomstige ) daden. Jongeren afdelingen van politieke partijen zien dikwijls het licht maar of ze het ook brandend houden?

  5. Hitler stigmatiseerde de Joden en politiek correct Vlaanderen stigmatiseert het Vlaams Belang en zijn 800 000 kiezers. Vandaag zit N-VA in het kamp van de “onverdraagzamen”, in casu de electorale losers van Vivaldi. N-VA gaat er praat op vreemdelingen in de armen te sluiten en tezelfdertijd plaatst het zijn Vlaamse broeders en zusters achter een cordon sanitaire (sic).
    Zo extreem en incoherent zijn ze zelfs niet in Spanje.

  6. Losgeslagen gouverneurs, zoals Carl Decaluwé en Cathy ‘Avondklok’ Berx, zijn de onderkoningen van België. Vlaams zelfbestuur impliceert de neutralisatie van provinciale bevoogding. No mercy.

Plaats een reactie

Delen