(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Kamer wil recht om vergeten te worden uitbreiden

Wijnand Meeus

De Kamercommissie Economie heeft woensdag unaniem een resolutie van de meerderheid goedgekeurd om het ‘recht om vergeten te worden’ uit te breiden naar patiënten met bepaalde chronische ziektes. Wanneer de ziekte onder controle is, mogen verzekeringsmaatschappijen er geen rekening meer mee mogen houden bij de schuldsaldopolissen.

Vorig jaar verkregen ex-kankerpatiënten al het ‘recht om vergeten te worden’ in. Dat houdt in dat verzekeraars geen rekening meer mogen houden met de ziekte indien de behandeling al tien jaar achter de rug is. Op die manier kost een verzekering voor de ex-patiënt weer een stuk minder. De Kamer wil nu dat ook patiënten met een chronische aandoening nu geen extra premie meer moeten betalen.

In een resolutie die ondertekend is door alle meerderheidspartijen en woensdagvoormiddag unaniem steun kreeg in de Kamercommissie Economie vraagt de Kamer om het recht om vergeten te worden bij het afsluiten van een schuldsaldoverzekering uit te breiden naar patiënten met bepaalde chronische ziektes, op voorwaarde dat die ziekte onder controle is. 

De Kamer denkt intussen ook aan de uitbreiding van het recht om vergeten te worden naar andere verzekeringsproducten. Volgende week behandelt de Commissie Economie een wetsvoorstel van Open Vld-Kamerleden Robby De Caluwé en Kathleen Verhelst over een uitbreiding naar de verzekering gewaarborgd inkomen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen