Beeld ter illustratie (Shutterstock)

Beeld ter illustratie (Shutterstock)

Cultuuroorlog

Katholieke jeugd geeft God een gender in naam van diversiteit

Damien Segers

De Duitse jongerenvereniging Katholische junge Gemeinde (KjG) heeft besloten voortaan God een gender te geven door middel van een genderster in geschreven communicatie. (Gott*). Dat meldt conservatief weekblad Junge Freiheit. Een genderster is het gebruik van de asterisk (*) als middel voor gendergevoelige spelling in het Duits. De bedoeling is om non-binaire personen op die manier typografisch zichtbaar te maken.

De Duitse rooms-katholieke jongerenvereniging is van mening dat de mogelijkheden van godsbeelden breder zijn dan het mannelijke. “Steeds meer gelovigen zijn vervreemd van het idee van een mannelijk, patriarchaal en blank godsbeeld en zeggen dat ook hardop“, zo maakte de organisatie bekend na haar najaarsbijeenkomst afgelopen weekend.

Het blanke, mannelijke idee van God zou theologisch tekort schieten. Zo zou het jongeren moeilijk maken om toegang tot God te krijgen. “De invoering van ‘Gott*’ wordt binnen de vereniging dan ook met de nodige gevoeligheid voorbereid“, aldus de vereniging.

De meer dan 40 afgevaardigden zijn het ook eens geworden over maatregelen voor integratie en klimaatbescherming. “De mens staat centraal in de KjG, met al zijn mogelijkheden en behoeften.” Met meer dan 80.000 leden is de KjG de op één na grootste katholieke jongerenorganisatie in Duitsland.

Al in september 2020 gaf de vereniging God een gender. De bedoeling was het beeld te veranderen van “de straffende, oude, blanke man met een baard in een Goddelijke* diversiteit“, was de reden die destijds werd opgegeven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

8 gedachten over “Katholieke jeugd geeft God een gender in naam van diversiteit”

  1. Dat is ketterij vermits het gebed dat Christus ons leerde luidt “Onze Vader die in de hemelen zijt….” Wie zou er dan eigenlijk WEL “vervreemd zijn van een mannelijk patriarchaal Godsbeeld”, woke schismatieke nieuwlichters ?

Plaats een reactie

Delen