Dave Chappelle (Shutterstock)

Dave Chappelle (Shutterstock)

Cultuuroorlog

Komiek Dave Chappelle krijgt opnieuw woke-meute over zich heen

Carl Deconinck

Dave Chapelle heeft een nieuwe comedy special uitgebracht en net zoals twee jaar geleden zijn activisten aan de linkerzijde erg boos. Net zoals in  ‘Sticks and Stones’ haalt hij met ‘The Closer‘ uit naar heilige huisjes.

De gevierde Amerikaanse komiek maakt onder meer enkele grappen over transgenders en klaagt aan dat iedereen met een afwijkende mening van de woke orthodoxie onterecht hard aangepakt wordt. Hij haalt hierbij het voorbeeld aan van de ophef rond grappen over Caitlyn Jenner in zijn vorige show en de aanvallen op JK Rowling. Hij spreekt ook over zijn persoonlijke vriendschap met Daphne Dorman, een transgender die nog met hem optrad en later zelfmoord pleegde. Iemand waarmee hij nota bene een uitstekende band had.

LGBTQIA+-activisten kunnen niet lachen met de humor en zijn van plan actie te voeren tegen onder meer Netflix. Zij eisen dat de comedy-special van de streamingsdienst gehaald wordt. Voorlopig blijft de streamingdienst echter de artiest steunen. Zijn vorige show is tot op heden de meest bekeken en meest gedecoreerde comedy special in hun aanbod.

Ook de huidige show lijkt erg gesmaakt door het brede publiek, ondanks de ophef. Zo haalt The Closer momenteel opvallende scores bij IMDB en Rotten Tomatoes. Op IMDB is de show erg populair en haalt het een mooie 8,2 op 10. Een score waar vele komieken jaloers op kunnen zijn. De populariteit is groot over alle leeftijdsgroepen en onderverdelingen heen. Op Rotten Tomatoes valt het contrast op tussen het publiek en de professionele filmcritici. Het publiek heeft er een score van 96 procent. De ‘kenners’ geven echter amper 43 procent aan de show. Ze spreken van transfobie, flauwe humor en nodeloos kwetsende, problematische uitlatingen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

19 gedachten over “Komiek Dave Chappelle krijgt opnieuw woke-meute over zich heen”

  1. Je mag uiteraard geen grappen maken over minderheden, daarom snap ik niet dat je geen grappen mag maken over holebi’s en buitenlanders ….dat zijn toch geen minderheden meer ??? Je mag uiteraard veel grappen maken over domme mensen want dat is met zekerheid geen minderheid .

  2. Tja, wat wil je, die linkse linkies hebben allemaal hééél lange teentjes en een zéér kort lontje🤣. Vroeg of laat zullen ze toch terug in hun schelp moeten kruipen. Dan kunnen ze alleen nog op de sinksenfoor terecht bij de tent ‘rariteiten’.

  3. Chappelle stelt dat “geslacht een feit is” en dat “elk mens door de benen van een vrouw moest gaan om op aarde te zijn.” Ik deel zijn mening. De woke-meute heeft een eigen religie gecreëerd. Net zoals iedere religie proberen ze hun gedachtengoed op te dringen in de samenleving. Dat mag, nee, dat moet op de korrel genomen worden. Dat doet Chappelle uitstekend!

  4. Chapelle is een komiek van wereldformaat. Zijn comedy is origineel, scherpzinnig, vaak kritisch, maar nooit bedoeld om te kwetsen. Knap van Netflix dat ze niet zwichten onder de intimidatie.

  5. Neen je hebt het mis, religie is alles voor een domme meute. Of althans een meute die dom moet gehouden worden. Dat zou jij als links mens toch moeten weten. Maar links is dit gegeven al lang vergeten.

Plaats een reactie

Delen