Grondwettelijk Hof verwerpt beroep van N-VA tegen federale regeling artsenquota

Minister van Volksgezondheid Vandenbroucke. Photonews

Uncategorized

Magnette: “Hoeveel bespaard wordt is niet essentieel, de vraag is hoe we dat doen”

Anton Schelfaut

Voor PS-voorzitter Paul Magnette is het niet essentieel hoeveel miljard er precies op de begroting bespaard wordt, maar is de vraag hoe we dat doen. Hij pleit ervoor om de strijd tegen fiscale fraude op te voeren. “Als we ernstig tegen fiscale fraude strijden, kunnen we 2, 3, 4 miljard vinden”, maakt Magnette zich sterk in De Zevende Dag.

Magnette pleit ervoor om het het geld te halen bij de grote vermogens en de multinationals. “Belgische gezinnen die hun geld naar de fiscale paradijzen sturen, daar is veel geld en daar kunnen we geld gaan halen, zonder de mensen te doen betalen (…) Op de lijst van de Pandora Papers staan bekende namen. Dat is een schandaal en als die mensen hun belastingen in België correct betalen, zou onze begroting in evenwicht zijn.”

De topministers buigen zich ook over de investeringen, waarin nog fors gesneden moet worden. Van projecten ter waarde van 3 miljard euro moet uiteindelijk nog 1 miljard overblijven. “Dat vind ik een beetje jammer”, aldus Magnette. “We moeten echt investeren. Dat is een ‘one shot’ op de begroting. Het kost bovendien nu bijna niks omdat de rentes heel laag zijn.”

De PS-voorzitter meent dat de investeringen in spoor, isolatie en gebouwen, waarvan hij een voorstander is, meer dan 1 miljard euro moeten bedragen. “Investeren kost heel weinig en is goed voor onze economie. Het creëert heel veel banen en is goed om de broeikasgassen te verlagen. Het is goed voor de facturen en voor de mensen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Magnette: “Hoeveel bespaard wordt is niet essentieel, de vraag is hoe we dat doen””

  1. hoe wil je investeren in isolatie als je nu al twee jaar moet wachten om een aannemer te vinden om verbouwingen te doen,tenzij men de walen doet werken of de doppers herscholen tot klusjesmannen.maar eerst moeten we de migranten de taal aanleren die hier gangbaar is en als die al door de VN of de EU mogen werken en niet als slaven aanzien worden van de blanken.

Plaats een reactie

Delen