INTERVIEW. Bart Dochy (cd&v): “Dat stikstofdecreet van N-VA en Open Vld was ofwel kwade wil, ofwel domheid”

INTERVIEW. Bart Dochy (cd&v): “Dat stikstofdecreet van N-VA en Open Vld was ofwel kwade wil, ofwel domheid” - Photonews

Binnenland politiek

Man met mondmasker van Vlaams Belang mag nu toch naar vaccinatiecentrum

Simon Segers

In augustus werd een man geweigerd aan de ingang van het vaccinatiecentrum van Herzele omdat hij een stoffen mondmasker met het logo van Vlaams Belang droeg. Het centrum meende toen alleen personen met een chirurgisch masker toe te laten, ondanks de regelgeving van het Vlaamse Agentschap voor Zorg & Gezondheid. De man in kwestie kan zich nu alsnog laten vaccineren.

Toen Freddy Van Liedekerke in augustus zijn tweede prik kwam halen verzocht de steward hem om zijn stoffen mondmasker te wisselen voor een chirurgisch, dat hem ook ter plaatse werd aangeboden. Volgens burgemeester Johan Van Tittelboom (Open Vld) was dit de standaardprocedure in het vaccinatiecentrum van Herzele. Van Liedekerke ontkende echter dat dit het geval was, daar hij verschillende mensen met stoffen masker zou gezien hebben tijdens zijn eerste vaccinatie. Hij hield vol dat het een politieke beslissing betrof en keerde ook niet terug op een later moment, ondanks uitnodigingen van het stadsbestuur.

Bescherming van burger en personeel

In navolging van het incident diende Van Liedekerke een klacht in bij het Agentschap Zorg en Gezondheid. Een contactpersoon van de eerstelijnszone Panacea, waaronder het vaccinatiecentrum van Herzele valt, gaf daarop toelichting over de beslissing om hem destijds te weigeren. “Omwille van gezondheidsredenen werd van bij het begin de beslissing genomen dat in de vaccinatiecentra in onze regio het dragen van een chirurgische mondmaskers verplicht is. Deze beslissing werd mede genomen op aangeven van onze medische experten, omdat we alles in het werk wilden stellen om de burger en ons personeel in hun nauw contact met elkaar te beschermen. Wij zijn ons er van bewust dat dit in de brief, opgemaakt door de Vlaamse Overheid, anders vermeld staat. We hebben echter lokaal geen impact op de inhoud van die brief, waardoor we dit helaas ook niet kunnen wijzigen.”

De eerstelijnszone nodigde de man opnieuw uit voor een vaccinatie. Van Liedekerke ging akkoord op voorwaarde dat hij zijn stoffen masker van Vlaams Belang mocht dragen met daaronder een chirurgisch masker. Zijn voorstel werd na overleg aanvaard en gecommuniceerd naar het personeel van het vaccinatiecentrum.

https://redactie.palnws.be/2021/08/man-met-stoffen-mondmasker-met-logo-vlaams-belang-geweigerd-aan-vaccinatiecentrum-herzele/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Man met mondmasker van Vlaams Belang mag nu toch naar vaccinatiecentrum”

  1. Een identieke situatie bij mij, ook in Herzele. Ik werd aangesproken op mijn masker, het zou een verkeerd type zijn geweest.
    Weet dat ik een FFP2 masker droeg en dat ik enkel met een FFP1 binnen mocht.
    Een kort gesprek met de twee heren maakte mij onmiddellijk duidelijk dat het om incompetente, domme of verstarde mensen ging. Ik heb dus maar een minder veilig FFP1 masker aangetrokken.
    Oohh ja, het kan nog…..

Plaats een reactie

Delen