Vakbonden roepen op tot boycot tegen transport militair materieel richting Israël-Palestina

Vakbonden roepen op tot boycot tegen transport militair materieel richting Israël-Palestina. Photonews

Uncategorized

Marc Van Ranst: “Niet langer lief vragen om zich te laten vaccineren”

Simon Segers

Viroloog Marc Van Ranst heeft bij HLN gereageerd op de nieuwe coronamaatregelen van het overlegcomité. Hij gelooft dat de vaccinatiegraad omhoog moet, maar dat overtuigingskracht niet zal baten om de laatste vaccintwijfelaars te overtuigen.

Van Ranst ontkent opgetogen te zijn met de herinvoering van de mondmaskers, ondanks het feit dat hij en zijn collega’s negatief advies hadden gegeven over de afschaffing van de mondmaskerplicht op 1 oktober. Hij vindt het naar eigen zeggen logisch dat de politieke beslissingen niet geheel in lijn zijn met het advies van de experts. “Het leven is meer dan virologie alleen”, aldus de viroloog.

Afschaffen van feesten

Veel mensen vinden het absurd dat men opnieuw mondmaskers dient te dragen in de winkels, maar wel mag feesten in de discotheken. “Ik begrijp die kritiek, maar het zijn de grote getallen die spelen. Er gaan veel meer mensen naar de winkel dan er mensen gaan feesten in de nachtclubs. Daarom is het dus zinvol om de risico’s in winkels te beperken”, reageerde Van Ranst. Hij beschouwt dit als een veel minder ingrijpende maatregel dan de afschaffing van alle mogelijke feestgelegenheden. “Epidemiologisch nochtans een geweldige beslissing”, voegde de viroloog toe.

Vaccinatiegraad

Het Covid Safe Ticket dat verplicht wordt in de horeca lijkt Van Ranst ook een goede zaak. Hij benadrukte dat de vaccinatiegraad voorlopig niet hoog genoeg ligt. “Tegen de Wuhanstam had onze huidige vaccinatiegraad volstaan, maar nu is het duidelijk niet voldoende. Er zit nog weinig rek op de manieren waarop we mensen heel lief kunnen vragen om zich te laten vaccineren, dus dan moeten we durven overstappen op onvriendelijke manieren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

40 gedachten over “Marc Van Ranst: “Niet langer lief vragen om zich te laten vaccineren””

  1. Zelfs al zou van Ranst voorstellen zich op te hangen in ruil dat ik mij zou laten vaccineren. Zou ik het nog niet doen! Wat gaan ze doen mij opsluiten? Boetes geven? Of niet meer laten werken? Als dat gebeurt ga ik ook maar gewoon de criminaliteit in het loont toch in ons landje.

  2. De niet gevaccineerden dwingen met behulp van speciaal opgeleide ordetroepen. Arm fixeren en een flinke dosis erin spuiten. Dat zou de zwaargewicht viroloog professor Van Ranst het liefst zien. Artsen vertellen ons steeds dat corona patiënten met overgewicht een groot risico vormen op de intensive care. Dat zou prof. Marc moeten weten. Voor wanneer een gezonde MVR op de beeldbuis die afgevallen is?

  3. Deze leugenaar voelt zich nu wel weer in een nopjes. Hopelijk komt er een massale protestbetoging tot stand. Deze dictatuur moet nu dringend afgebroken worden en deze psychopaten moeten onmiddellijk berecht en veroordeeld worden.

  4. Van deze communist hoef ik geen ethische lessen te krijgen. Ik beroep mij op de Helsinki verklaringen: mijn recht van te weigeren om deel te nemen als proefpersoon aan medische experimenten!!

  5. De vaccins zijn gesteund op de Wuhanstam en zijn zodoende reeds lang achterhaald. De doeltreffendheid begint al te dalen 4 tot 6 weken na de vaccinatie. In veel gevallen ben je na 3 tot 4 maanden nog maar 50% beschermt. Uit de cijfers is ook gebleken dat uw immuniteit op termijn ernstig wordt aangetast na deze injecties en dat u zelfs vatbaarder wordt voor het virus, dan iemand die niet gevaccineerd is. De tijd zal het ons leren.

  6. “weinig rek op de manieren waarop we mensen heel lief kunnen vragen om zich te laten vaccineren” : in de pvda-, groen/ecolo-, en ps-wijken : baard en wenkbrauwen laten groeien en AllahuAkhbar eraan toevoegen.

  7. Discotheken waar ze met duizend mensen op honderd vierkante staan gepropt moeten dus geen masker dragen, maar in de carrefour gaan shoppen met een winkelkar afstand van elkaar is een mondmasker verplicht ? Van Ranst is een heel grote zeveraar…

  8. Alhoewel ik van de VIVALDIOTEN hun dictatoriale vrijheid zou kunnen genieten, heb ik toch al mijn afspraken geannuleerd waar ik het vrijheidspasje zal moeten tonen.
    Behalve een dokter of een ziekenhuis heeft het recht om naar mijn medische toestand te informeren.

  9. Totaal van de pot gerukt, die feesten en winkels , het gaat overde concentratie’s. Er staan ’s morgens ook veel meer mensen op dan er gaan werken, het opstaan dan verbieden maar.

  10. Als je de data bekijkt in landen met een hoge vaccinatiegraad zoals Portugal, dan zie je dat die cijfers niet meer zakken en zelf beginnen te stijgen. Het is een kwestie van tijd dat de cijfers daar ook exponentieel gaan stijgen.
    Je moet maar eens kijken wat er in Israël gebeurd is.In juni dachten ze daar dat ze ook van covid verlost waren (Op 9 juni 1.1 per 100000 besmettingen). Een paar maand later zaten ze met 1254 per 100000 besmettingen.
    De beleidsmakers en virologen hebben dus nog geen flauw benul hoe dat virus te werk gaat en dat de maatregelen al dan niet werken. Bij de langdurige werking van de vaccins mag ook een grote vraagteken geplaatst worden.

  11. Als je nog enig respect wil verdienen blijf je weg uit de pers. Hier staan glunderen met je overwinning, terwijl je duidelijk weet dat je er vele mensen mee tegen de borst stoot, is treiterig puberaal gedrag.

  12. Deze Linksoloog lijkt zich wel een democratisch verkozen politicus te wanen. Middels welk door de Belastingbetalende Kiezer verleend mandaat zou dat dan wel wezen ? Is het al niet erg genoeg dat Economisch Productieven tot het BNP door hun productieve activiteiten belastinggeld creëeren waarmee dit moeial ziek heerschap door de Overheid (over)betaald wordt zodat hij o.a. zijn dolle Linkse visie(sic) kan afscheiden op o.a. Twitter !

  13. Deze politieker met als neven job viroloog zou zich beter niet meer mengen in het debat. Als je je advies betreffende een levensbedreigende ziekte laat afhangen van de stock van mondmaskers op federaalniveau ben je een al totaal onbetrouwbaar, en dat is helaas ook al uit nog meerdere zaken gebleken. Zijn “adviezen” zijn steeds polariserend en durven niet eens de olifant in de kamer benoemen waar de besmettingen echt vandaan komen, dus beter negeren dit soort typetjes.

  14. Eigenlijk is het nutteloos op MVR en andere viro-leugenaars te schimpen. De beslissingen worden genomen en uitgevoerd door de Vivaldi politici en de NVA-meelopers van de Vlaamse regering. Zij lachen achter uw rug iedereen uit: “zie je wel dat wij dat kunnen!!!, de kudde volgt ons braafjes”.

  15. Marc Van Ranst gelooft dat de vaccinatiegraad omhoog moet, maar dat overtuigingskracht niet zal baten om de laatste vaccintwijfelaars te overtuigen (texto). Bij deze deel ik zijn mening en het verbaast mij nog altijd dat de regering op dat punt ter plaatse trappelt. Naar verluidt omdat in de allochtone kalifaten (Brussel en Antwerpen) de allochtonen hun kat sturen. Door het gedogen van onderhavig incivisme pleegt Vivaldi schuldig verzuim.

  16. Negeer gewoon deze man. Hij wil absoluut ons allemaal les geven en ik verwacht dat bij de volgende verkiezing op de rode lijst staat. Foei media om hem zo te laten op treden

  17. Wil MVR op papier bevestigen dat, gesteld dat er 100% vaccinatiegraad bereikt wordt, Covid daarmee met zekerheid zal verdwijnen ? Wil hij daarbij ook een realistische schatting geven wanneer dit dan zou gebeuren ? En wil hij ook beloven ontslag te nemen uit alle mogelijke raden en adviesorganen en andere instanties waar hij deel van uitmaakt, als daarmee het probleem nog niet opgelost raakt, en dus zou blijken dat hij de bevolking weer eens op een dwaalspoor zet ?

  18. Ik heb me na veel twijfel de eerste keer laten vaccineren in mei dit jaar. Nu ben ik er 100% zeker van dat ik me NIET opnieuw laat vaccineren. Waar ik niet binnen mag daar ga ik dan maar niet naartoe. Simpel toch? Minder uitgaan is een mooie besparing. Is nodig in deze tijden waar alles steeds duurder wordt.

Plaats een reactie

Delen