Illustratief. Foto Shutterstock.

Illustratie

Uncategorized

Meeste vaccinatiecentra in Vlaanderen blijven open tot het einde van het jaar

Wijnand Meeus

In Vlaanderen blijven 81 van de huidige 95 vaccinatiecentra open tot het einde van het jaar. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) vrijdag gezegd op de persbriefing vaccinatie van het Agentschap Zorg & Gezondheid. “Ook de extra prik organiseren we dicht bij de mensen”, klonk het bij Beke.

Van de 95 centra blijven er 58 op hun huidige locatie voortwerken, 23 centra verhuizen en 13 centra sluiten of fuseren met een ander centrum. Over één centrum is nog niet beslist. De centra blijven staan om alle 65-plussers en mensen met een verzwakte immuniteit een ‘boostervaccin’ te geven. Bedoeling is om de immuniteit bij de betrokken doelgroep zo extra te beschermen. 

Lang bleef het onduidelijk waar die groep hun derde prik zouden krijgen. Omdat het gaat om een grote groep was Vlaanderen van plan om een aantal vaccinatiecentra langer open te houden, klonk het vorige maand. Welke centra open zouden blijven en hoeveel, was evenwel nog niet duidelijk. Dit tot onvrede bij de centra zelf, die klaagden dat de communicatie wel erg lang op zich liet wachten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen