Een koerier van Uber Eats - Afbeelding: Shutterstock

Een koerier van Uber Eats - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Merendeel maaltijdbezorgers in Brussel zijn illegalen

Niels Geerinck

Uit een rondvraag van Le Soir blijkt dat de meerderheid van de mensen die werken als maaltijdbezorger bij een dienst zoals Uber Eats of Deliveroo in Brussel, illegaal verblijven in ons land. Er zou volgens de krant een zwendel in valse gebruiksprofielen bestaan.

De ondervraging gebeurde bij bezorgers tussen 18 en 30 jaar oud. Het merendeel van de ondervraagden bleek afkomstig uit Noord- en West-Afrika. Daarnaast waren er ook erg veel Pakistanen, Syriërs en Zuid-Amerikanen actief als fietskoerier.

Ongeveer 50 procent van de ondervraagden gaf aan illegaal in ons land te verblijven en met een vals profiel te werken voor diensten zoals Uber Eats of Deliveroo. Velen onder hen zijn geen enkele van de courante talen in ons land machtig.

Door meerdere lockdowns steeg de vraag voor maaltijdlevering enorm. Volgens de diensten zelf doen zijn er “zoveel mogelijk aan” om vooral studenten als koerier in te zetten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

5 gedachten over “Merendeel maaltijdbezorgers in Brussel zijn illegalen”

  1. Ja en luc’kske mee zijn frituurtje kan zich blauw betalen, ze zouden al die pizzeria’s/kebab zaken eens moeten controleren! Maar dat zal niet gebeuren stel je voor dat je deze mensen controleert dan is het weer racisme en blanke privilege! Ondertussen wordt Turkije en marokko rijk en kunnen zij dan hier moskeeën subsidiëren boven op de bestaande subsidie’s.
    Ik vraag mij zelfs af of die cola zonder Nederlandse informatie hier eigenlijk wel verkocht mag worden…

Plaats een reactie

Delen